WhatsApp dostane režim obraz v obraze pre videohovory

O túto informáciu sa podelili vývojári na svojom Twitteri. Šikovnú funkciu, ktorá uľahčí videotelefonovanie, si bohužiaľ užijú len majitelia smartfónov s prichádzajúcim Androidom O.

Obľúbená chatovacia aplikácia WhatsApp by sa zakrátko mala dočkať novej funkcie, ktorá jej umožní sledovať YouTube videá priamo v aplikácii. Už vieme, že táto funkcia bude dostupná len na operačnom systéme iOS a bude fungovať na princípe PIP, teda obraz v obraze, ktorýt poznáme z našich televízorov.

Android používatelia si budú môcť užiť jej alternatívu, ktorá bude dostupná počas videohovorov. Horšia správa je, že režim obraz v obraze bude do aplikácie WhatsApp pridaný vďaka rozhraniu API, ktoré je dostupné v operačnom systéme Android O.

Preto bude táto funkcia po jej uvoľnení dostupná výlučne pre majiteľov telefónov práve s týmto operačným systémom. To, či sa jej časom dočkajú aj majitelia starších androidov a iOS je zatiaľ otázne. Novú funkciu si môžete dokonca vyskúšať už teraz v prípade, že máte na svojom smartfóne Android O Developer Preview verziu.

Obraz v obraze pre videohovory je zatiaľ k dispozícii len v beta verzii WhatsAppu, ktorá vyžaduje registráciu. Po vydaní Androidu O, ktoré je podľa posledných špekulácii blízko, bude nová funkcia v aplikácii WhatsApp dostupná v predvolenom režime.

Zdroj: Twitter

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 24.07.2017 - 10:44

Kua WhatsApp nedrychmi. Ale, čo by som chcel, keď ťa vlastní FB..

Celá diskusia 1 príspevok