Motion Stills - nahrávajte vlastné GIF animácie

Vývojári z Google prinášajú aplikáciu pre nahrávanie vlastných GIF animácií už aj na operačný systém Android.

Google už dávno nie je iba internetový vyhľadávač či tvorca operačného systému Android. Jeho obrovské technické kapacity naplno pracujú aj v oblasti vývoja a výskumu umelej inteligencie či softvéru pre autonómne automobily.

Jedno z takýchto výskumných oddelení vyvinulo aj aplikáciu Motion Stills. Tá je už dlhšie dostupná pre iOS a teraz prichádza aj na Android (všimnite si, že to nebola vlastná platforma, ktorá dostala prioritu). V slovenskom Google Play ju hľadajte aj pod názvom Zábery v pohybe.

Čo dokáže? Zachytávať krátke niekoľkosekundové videá podobné tým z Instagram Stories alebo Snapchatu, no následne ich automaticky konvertuje a uloží ako GIF - medzinárodný formát pre vtipné animácie, pripravený pre postnutie prakticky kamkoľvek. Najnovšie aj priamo do komentárov na Facebooku.

Aplikácia Motion Stills má dva režimy, prvý nahráva GIF v reálnom čase, druhý animáciu mierne zrýchli. Inteligentný algoritmus zábery aj stabilizuje, takže výrazne obmedzí trasenie rúk pri pohybe.

Páči sa nám práve vytváranie praktických GIF obrázkov. V najvyššej kvalite môžu mať rozlíšenie 640 x 480 bodov. Ak ale chcete nahrávať poriadne dlhé videá, skúste radšej Hyperlapse od tvorcov Instagramu. Stabilizácia v ňom funguje doslova fantasticky a dĺžka klipov, ktoré následne môžete zrýchliť, nebude obmedzená.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu