Nokia 105 a 130: lacný základ s dvoma SIM

Spoločnosť Nokia rozširuje svoje portfólio a pridáva doň nové verzie modelov 105 a 130. Fungujú na platforme S30+ a ponúknu podporu jednej alebo dvoch SIM kariet.

Nokia 105 predstavuje už tretiu generáciu tohto modelu. Je takmer rovnaká ako jej predchodca, ale pridáva väčší, tento krát 1,8'' QQVGA displej. Ide o telefón základnej tlačidlovej konštrukcie, ktorý beží na platforme S30+. Ďalšiu výbavu tvorí FM rádio, úložisko s kapacitou 4 MB (rovnakú veľkosť má aj pamäť RAM) a vymeniteľná 800 mAh batéria.

Výrobca sľubuje 15 hodín hovoru a telefón bude k dispozícii v bielej, čiernej a svetlo modrej farbe. Vybrať si budete môcť tiež medzi modelmi s podporou jednej alebo dvoch SIM kariet. Cena Nokie 105 je stanovená na 14,5 dolárov za variant s jednou simkou a 15 dolárov za dual SIM.

Druhou novinkou je Nokia 130, ktorá je tiež návratom staršieho modelu z roku 2014. Rovnako, ako v prípade modelu 105, aj tu ide o obyčajný základ, ktorý ponúkne rovnaký 1,8’’ QQVGA displej. Úložisko vzrástlo na 8 MB a pridaná bola aj podpora micro SD kariet, s maximálnou kapacitou 32 GB.

Nechýba FM rádio a batéria ponúkne kapacitu 1020 mAh. Telefón bude k dispozícii v červenej, sivej a čiernej farbe, pričom si tiež budete môcť vybrať model s podporou jednej alebo dvoch simiek. Nokia 130 bude stáť 21,5 dolára.

Dvojica noviniek obsahuje aj LED svietidlo, známe z klasických Nokií. Vráti sa tiež obľúbená hra Snake Xenzia. Dostupnosť týchto modelov nie je známa, ale odhaduje sa na tretí kvartál tohto roka.

Zdroj: Nokia

Diskusia k článku:

Začať diskusiu