Nokia 8 môže vyzerať aj takto. Uvidíme ju zrejme už tento mesiac

Bloger Evan Blass ukázal pravdepodobnú podobu budúcej Nokie 8. Z bechmarkov sa mu podarilo vyskladať aj jej hardvérové parametre.

Znovuzrodená značka Nokia úspešne vstúpila na trh so smartfónmi s operačným systémom Android už na začiatku roka. Premiérový model Nokia 6 ale ponúkol len priemerné parametre.

Nadšenci požadujúci ultimátnu výbavu teda čakajú ďalej a potešiť by ich mala až Nokia 8. Tá by mala byť podľa špekulácií predstavená 31. júla.

Evan Blass, známejší pod twitterovým účtom @evleaks vytiahol render o ktorom tvrdí, že zobrazuje finálnu podobu novej vlajkovej lode z dielní HMD Global.

V rôznych benchmarkových rebríčkoch a aplikáciách sa zas začína objavovať doteraz neznámy model s kódovým označením HMD Global TA-1012. Ak si skladačku dáme dohromady a uvažujeme, že Nokia 8 musí prechádzať horúčkovitým testovaním, s určitou dávkou opatrnosti môžeme odhadnúť kompletné informácie o jej hardvéri.

Novinka by podľa Blassa mala mať osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 835 a 4 GB alebo 6 GB operačnú pamäť.

Displej s uhlopriečkou 5,3'' podľa všetkého dostane QHD rozlíšenie a 13-megapixelový fotoaparát zas dvojicu objektívov. Pod tie sa podpíše známy výrobca optiky Carl Zeiss. Model TA-1012 sa objavil aj v ponuke jedného zo škandinávskych predajcov v štyroch farebných variáciách. Cenovka spomínala sumu 589 eur.

Nokiu 8 sme zrejme videli už v máji, kedy sa mala objaviť na screenshote z videa medzi už existujúcimi modelmi Nokia 3, 5 a 6.

Zdroj: venturebeat.com

Diskusia k článku:

Lukas 19.07.2017 - 12:33

celkom fajn lubi sa mi tento model

Celá diskusia 1 príspevok