Výrobca luxusných smartfónov Vertu končí

Nový majiteľ sa tejto spoločnosti zhostil len nedávno. Ani jeho snaha však nezabránila tomu, aby Vertu podľahlo dlhom.

Vertu je britská spoločnosť, ktorá sa od roku 1998 zaoberá výrobou a predajom luxusných telefónov za tisíce eur. Tieto telefóny sú charakteristické špičkovým spracovaním, ručnou výrobou a unikátnymi materiálmi. Vrátane diamantov, titánu alebo krokodílej kože. Len nedávno sme vás informovali tom, že sa jej turecký majiteľ Hakan Uzan dohodol s TCL na výrobe nových telefónov.

Vedenie sľúbilo mnoho zmien, exkluzívne partnerstvá s luxusnými značkami a nový začiatok. Ani jeho snaha vyrovnať sa s obrovskými dlhmi vo výške 138-miliónov libier však nestačila na to, aby sa firma postavila opäť na nohy. Veritelia odmietli všetky ponuky nového vedenia a výsledkom je, že po devätnástich rokoch Vertu končí svoje pôsobenie na trhu.

Zaniká tak vlastná výroba, odchádza vyše 200 zamestnancov, okamžite končia všetky operácie spoločnosti a pozastavené sú aj služby existujúcim zákazníkom. Šéf spoločnosti sa však nevzdáva úplne, pretože si ponechá všetky konštrukčné a technologické licencie. Vzhľadom na to, že Uzan nedávno investoval do spoločnosti TCL, je možné, že by práve týchto továrňach mohli byť v budúcnosti vyrobené ďalšie telefóny s označením Vertu.

Je ale pravdepodobné, že dni modelov pokrytých diamantami za 20-tisíc eur sú už nadobro preč. Na to, aké sú Uzanove plány s licenciami a či sa dočkáme cenovo dostupnejších modelov si ešte budeme musieť počkať.

Zdroj: androidpolice

Diskusia k článku:

Tomas 18.07.2017 - 13:26

Konecne

Loki_sg118.07.2017 - 15:40 Trvalý odkaz

A aký telefón bude Mať Robo teraz? :/

Celá diskusia 2 príspevky