Messenger pridá reklamy aj na svoju úvodnú obrazovku a do správ

Otravná novinka bola testovaná začiatkom januára na vybraných používateľoch a čoskoro ju majú dostať úplne všetci.

Úvodná alebo ak chcete domáca obrazovka aplikácie Messenger dnes zobrazuje nedávne správy, zdieľané dni, obľúbené položky a priateľov, ktorí sú momentálne online. Táto klasická idylka by sa mala čoskoro zmeniť, pretože Facebook sme chce rozšíriť reklamy.

Najväčšia sociálna sieť si tak uvedomuje, že ľudia s Messengerom trávia v komunikácii s priateľmi veľa času, čo chce využiť na ďalší zisk. Samotný Facebook pridanie reklám prezentuje ako objavovanie nových skúseností a zážitkov, ktoré bude dostupné hneď po otvorení chatovacej aplikácie.

Zobrazované reklamy budú prispôsobené na základe vašich návykov podobne, ako to funguje v aplikácii Facebook, Instagram a ďalších. Po ťuknutí na reklamu budete presmerovaní priamo na stránku výrobcu propagovaného produktu alebo na určitú konverzáciu s tzv. botom v Messengeri, ktorá sa tejto reklamy týka.

Aby toho nebolo málo, ďalšie reklamy sa budú zobrazovať aj priamo v chatových konverzáciách s vašimi priateľmi. Tie doplnia sponzorované správy, ktoré umožnia podnikom opätovnú spoluprácu s ľuďmi, ktorí s nimi začali konverzáciu. Malá základňa používateľov bude reklamy v obrázkovej a textovej forme vidieť už do konca tohto mesiaca.

Neskôr bude nasledovať postupné rozšírenie medzi všetkých používateľov. Facebook zatiaľ neuviedol, či sa tieto reklamy budú dať vypnúť a tiež to, či budú súčasťou jednoduchšej verzie chatovacej aplikácie s označením Messenger Lite. Faktom však zostáva, že väčšinu používateľov budú tieto reklamy len otravovať.

Zdroj: Messenger

Diskusia k článku:

rtg 15.07.2017 - 15:54

Staré dobré ICQ :)

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease15.07.2017 - 19:34 Trvalý odkaz

To ano.
Dlhodobo je najlepší Viber.

Michal15.07.2017 - 21:41 Trvalý odkaz

Esteze som zrusil konto. A mam pokoj od tohto moru a zrutu casu.

viperman16.07.2017 - 09:55 Trvalý odkaz

najlepsi Viber? z mojho okolia to nikto nepouziva. u mna vedie whatsapp

Karol16.07.2017 - 11:50 Trvalý odkaz

Pre mňa najlepší skype

Celá diskusia 15 príspevkov