V Google mapách môžete pridávať bezbariérové prístupy

Nová filozofia spoločnosti Google je budovanie máp pre každého. Nezabúda sa ani na vozíčkárov, ktorí sa konečne dočkali veľmi užitočnej funkcie. Tá ich informuje o bezbariérových prístupoch.

Na svete existujú desiatky miliónov ľudí, pre ktorých nie je samozrejmosťou jednoduchý prechod medzi dverami, vždy pohodlné sedenie pri stole či zdolanie schodiska. Pokiaľ miesta, kam chcú ísť, nie sú prístupné pre invalidné vozíky, tak sa tam títo ľudia jednoducho nedostanú.

Na imobilných používateľov máp konečne myslí aj Google a zaviedol funkciu bezbariérový prístup. Mapy tak začali zhromažďovať informácie o dostupnosti takýchto miest. Získavanie dát je však pre samotný Google veľmi zdĺhavé. Americký gigant sa rozhodol zrýchliť tento proces tým, že informácie o bezbariérovom prístupe môže po novom pridať každý používateľ.

Údaje zahŕňajú vchody prístupné pre invalidné vozíky, posedenie, výťahy a parkovacie miesta vhodné pre vozíčkárov. V prípade, že potrebujete zistiť alebo pridať informácie o bezbariérovom prístupe, stačí, ak si na mapách nájdete konkrétne miesto, kde rozbalíte jeho popis. Prejdete dole a pod položkou prístupnosť nájdete požadované informácie, ktoré môžete upraviť. Vašu úpravu Google spracuje a vyhodnotí, takže nejaký čas potrvá, kým sa v mapách prejaví nastálo.

Zmeny je možné robiť na operačných systémoch Android, iOS a tiež na desktopoch, zatiaľ s výnimkou macOS. Novinka je sprístupňovaná postupne a vyžaduje najnovšiu aktualizáciu aplikácie Mapy od Google.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu