Poradňa: čo znamenajú na iPhone modré a zelené správy?

Vymenili ste nedávno svoj android za iPhone a čudujete sa, prečo sú niektoré bubliny v SMS konverzácii modré a iné zelené?

SMS správy odosielané na Apple zariadeniach sa odosielajú ako bežné SMS-ky označené zelenou farbou alebo ako iMessage, ktoré sú modré. iMessage sú textové správy, obrázky alebo videá odosielané medzi zariadeniami so systémom iOS a počítačom Mac cez Wi-Fi sieť alebo mobilné dáta. Sú šifrované a zobrazujú sa vždy v modrých bublinách.

SMS a MMS správy odosielané na zariadenia s OS Android a Windows majú zelenú farbu a nie sú šifrované. Ak je služba iMessage nedostupná (nemáte internetové pripojenie), v nastaveniach môžete povoliť odosielanie správy ako bežnej SMS.

Pokiaľ nemáte iMessage zapnuté, stačí ísť do Nastavení - Správy a iMessage povoliť. V rovnakej sekcii si môžete nastaviť aj Potvrdenie o prečítaní. Funkcia oznámi odosielateľovi, že ste si jeho správu prečítali.

V seriáli Poradňa riešime rôzne problémy alebo žiadosti o pomoc. Stačí nám napísať na e-mail redakcia@fony.sk.

Diskusia k článku:

Scotty 17.07.2017 - 18:03

možno mnohí nebudu somnou suhlasiť....ale premna absolutne nepotrebná funkcia ktorá mi skor priniesla starosti a bol som totálne nasratý kým som zistil čo za tým je. Ked chcem niekomu napísať SMS tak mu chcem napísať SMS aby mu to normálne prišlo a naopak ak chcem sním riešiť iným sposobom použíjem whatsapp viber messenger a podobne aplikácie ktoré funguju cez internet. Trvalo mi velmi dlho kým som zistil prečo ludom neprišla odomna SMS a ani dlhoroční používatelia Iphonu o tejto fuknci nevedeli ako funguje a robilo to iba zbytočné starosti lebo ked sme nemali zapnutý mobilný internet tak správa proste neprišla a ja som nevedel že to posielam cez nejaký Imessage kedže telefon vás na niečo takéto vobec neupozorní a vy ste v tom že ste odoslali klasicku SMS kedže ste v aplikáci správy,no bohužial ak ste náhodou v minulosti posielali s dotyčnou osobou nevedomky cez Imessage automaticky to posiela cez internet a správa nepríde. Preto od vtedy ako som zistil ako to funguje túto funkciu na každom Iphone blokujem.

Manobb17.07.2017 - 19:23 Trvalý odkaz

U mňa je to v poradí: Viber, SMS(modrá), e-mail ... a až potom SMS alebo hovor (podľa dĺžky správy/informácie)

Celá diskusia 2 príspevky