Samsung očakáva v Q2 2017 vysoké tržby a zisky

Samsung na svojej stránke prezradil očakávané finančné výsledky za druhý tohtoročný kvartál. Pokiaľ sa predpovede naplnia, pôjde o historické výsledky.

Vyzerá to, že sa firma spamätáva z nepríjemného debaklu, ktorý mal na svedomí problémový Galaxy Note 7. Odhady finančných výsledkov za druhý tohtoročný kvartál naznačujú, že Samsung môže byť spokojný.

Informácie na webovej stránke news.samsung.com sú stručné, ale zaujímavé. Tržby za Q2 2017 odhaduje výrobca na 60 biliónov kórejských wonow (45,52 mld. EUR), prevádzkový zisk sa má vyšplhať na 14 bil. KRW (10,62 mld. EUR). V rovnakom období minulého roka vykázal Samsung tržby vo výške 50,94 bil. KRW a prevázkový zisk 8,14 bil. wonow.

Na reálne čísla si musíme počkať. Zo štvrťročnej správy sa neskôr dozvieme, ktorá divízia si viedla najlepšie. Už dnes si trúfame odhadnúť, že za dobrými číslami sú aj dobré predaje aktuálnych top modelov Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Novinky s inovatívnym Infinity displejom, ktorých predaj odštartoval v sledovanom štvrťroku, vzbudili u zákazníkov záujem, a predobjednávky boli vyššie než u predchodcov.

(EUR = 1318,10 KRW; kurz NBS zo dňa 10. 7. 2017)

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu