Hydrogen One: modulárny smartfón s holografickým displejom

Budúcnosť smartfónov patrí inováciám. Uvedomuje si to aj americká spoločnosť RED, ktorá svoju novinku predstaví už začiatkom budúceho roka.

Firma RED patrí k špičkovým výrobcom profesionálnych kamier. Svoje portfólio výrobkov však najnovšie plánuje rozšíriť o smartfón. Hydrogen One ponúkne holografický displej s uhlopriečkou 5,7''. Ten bude schopný pomocou pokročilej nano technológie bez problémov prepínať medzi tradičným 2D obsahom a holografickým multi-view 3D obrazom.

Výrobca vďaka tomu sľubuje 3D obsah a interaktívne hry. V telefóne bude bežať operačný systém Android, v ktorom má RED zabudovaný vlastný algoritmus. Jeho úlohou je meniť klasický stereo zvuk na priestorové audio.

Podľa americkej firmy tak už nebude potrebné nosiť so sebou ďalšie zariadenie na to, aby ste si mohli vychutnať viacrozmerný obsah. Okrem zmienených vlastností displeja bude telefón modulárny, čo umožní majiteľom rôzne vylepšenia. Vďaka nim budete môcť napríklad zlepšiť kvalitu nahrávania videa, fotografie a podobne.

Garantovaná je aj kompatibilita s kamerami výrobcu, konkrétne pôjde o modely Epic, Scarlet a Weapon. Zariadenie bude dostupné v hliníkovej a titánovej verzii. Za prvú zaplatíte 1195 USD a cena druhej je stanovená na 1595 dolárov.

Zverejnené ceny sa týkajú len zákazníkov, ktorí si telefón predobjednajú. Je teda pravdepodobné, že po vydaní stúpnu. Ďalšie informácie ohľadom špecifikácií Hydrogen One zatiaľ nie sú známe, ale oficiálna produktová fotografia potvrdzuje prítomnosť portu USB-C a tiež 3,5 mm konektora. Prvým záujemcom by mal byť telefón doručený začiatkom budúceho roka.

Zdroj: RED

Diskusia k článku:

Začať diskusiu