Na Instagram Príbehy môžete reagovať fotkami alebo videom

Populárna funkcia story sa dočkala vylepšenia. Na odpovede k príbehom už môžete použiť nielen textové správy, ale aj pridať fotku alebo video.

Najnovšia verzia Instagramu s označením 10.29, ponúka možnosť odpovedať na príbehy vašich priateľov alebo ďalších používateľov, za pomoci fotiek či videí. Pri vašich odpovediach tak môžete využiť všetky kreatívne nástroje Instagramu, vrátane filtrov, Boomerang efektu, nálepiek, smajlíkov a podobne. Okrem toho je k dispozícii nálepka, ktorá obsahuje pôvodný príbeh používateľa, na ktorý odpovedáte. Môžete ju ľubovoľne zväčšovať a umiestniť kdekoľvek vo vašej odpovedi.

Rovnakú funkciu kedysi zaviedla aj sociálna sieť Snapchat, na ktorú sa Instagram vo viacerých aspektoch stále viac podobá. Príjemca bude na vašu odpoveď upozornený štandardnou notifikáciou. Samotné odpovede sú potom uložené v inboxe rovnako, ako všetky ostatné instagramové správy. Pre využitie novej funkcie stačí počas sledovania príbehu ťuknúť na ikonu fotoaparátu, ktorá sa nachádza vedľa klasického textového poľa na odpoveď.

Hneď potom dostáva priestor vaša kreativita. Ten, komu je odpoveď doručená ju môže následne zopakovať v podobnom štýle ako vy. Cieľom Instagramu je premeniť funkciu príbeh na najlepšie miesto pre zábavné konverzácie, ktoré už nebudú len v textovej forme, ale ponúknu aj vizuálne odpovede. Pre využívanie novej funkcie, ktorá je dostupná na Android a iOS je potrebná najnovšia aktualizácia aplikácie Instagram.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu