Na jeden záber: OnePlus 5

Recenziu novej vlajkovej lode už pripravujeme a zverejníme ju začiatkom budúceho týždňa. Zatiaľ si môžete pozrieť, ako OnePlus 5 zapôsobil na kolegu Richarda.

Kolega Tomáš si OnePlus 5 objednal v deň predstavenia, a tak vám môžeme dva týždne od uvedenia priniesť prvé názory a skúsenosti. Výbava novinky patrí medzi špičku, okrem výkonného čipsetu Snapdragon 835 nájdeme v kovovom tele 6 GB operačnú pamäť RAM a 64 GB úložisko. Vybavenejšia verzia má 8 GB RAM a 128 GB pamäť. Slot na microSD karty na tele smartfónu nenájdete. Konkurencia sa síce pýši jemným QHD displejom a OnePlus 5 ponúka stále "iba" Full HD rozlíšenie, na bežné používanie ale stačí a šetrí to batériu.

Medzi hlavné vylepšenia oproti predchodcovi patrí duálny fotoaparát. Tvorí ho 16 Mpix snímač s clonovým číslom f/1.7 a 20 Mpix snímač so sveteľnosťou f/2.6. Podobne ako Apple, aj OnePlus ho nazýva teleobjektív a ponúka i portrétový režim s bokeh efektom. Kvalitu snímok a videí si môžete overiť v našom článku Takto fotí OnePlus 5: deň aj večer pri mori, kde nájdete nielen skúšobné fotografie, ale aj krátky komentár. Pre kolegu Richarda boli fotoaparáty milým prekvapením.

Nad operačným systémom Android 7.1.1 Nougat beží nová verzia operačného systému Oxygen OS, ktorý patrí k lákadlám smartfónov tejto značky. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Sategi_82 07.07.2017 - 19:00

Ahojte, s tym tolko omielanym Jelly effectom pri skrolovani ste sa na OP5 stretli ?

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne07.07.2017 - 21:22 Trvalý odkaz

Sategi_82, za seba poviem ze, ano, vidno to, ale len v specifickych pripadoch, musis sa pohybovat fakt rychlo, pri takom beznom browseni si to skoro nevsimnes. Mna z toho nejak oci nebolia aleboco..

ondrakomous07.07.2017 - 22:40 Trvalý odkaz

slusny, peknej telefon.

Lukas08.07.2017 - 00:48 Trvalý odkaz

prečo sa takýmto telefónom menej venujete? take htc,samsung, lg maju 15-20min videorecenzie,také urýchlene, osekakana recenzia... dúfam že textová bude na inej úrovni

Celá diskusia 5 príspevkov