Kado: najtenšia nabíjačka na svete

Nabíjačka ponúkne atraktívny dizajn, hrúbku len 5 milimetrov a hmotnosť 21 gramov. Ľahko ju zbalíte aj do peňaženky a dáva zbohom zamotaným káblom. Prví zákazníci sa z nej budú tešiť už v decembri.

Vo svete smartfónov existuje miesto pre mnoho inovácií. Niektoré z oblastí prinášajú v tomto smere pokrok pomerne často, na iné sa tak trochu zabúda. Práve druhú skupinu tvoria nabíjačky, ktoré sa síce snažia držať technický pokrok a ponúkajú možnosti ako rýchle nabíjanie, avšak ich dizajn je už dlhé roky rovnaký, respektíve veľmi podobný. Zmeniť sa to rozhodla spoločnosť Kado, ktorá prináša najtenšiu nabíjačku na svete.

Jej projekt začal na webovom portáli Kickstarter, kde je cieľom výrobcu vyzbierať 25-tisíc dolárov na to, aby mohla začať výroba. Kampaň je mimoriadne úspešná a v čase písania tohto článku získala vyše 72-tisíc dolárov, od viac než 1300 podporovateľov. Do konca kampane síce zostáva ešte 27 dní, ale už teraz je jasné, že dizajnom revolučná nabíjačka úspešne vznikne.

Vďaka sklopenému hrotu má hrúbku len 5 milimetrov a ľahko sa vojde aj do stiesnených priestorov pri zásuvke. Bez problémov ju strčíte do zadného vrecka nohavíc, vložíte do peňaženky alebo nasuniete na váš smartfón, za pomoci Kado Clip puzdra. Výrobca rieši elegantne aj odnímateľný kábel s dĺžkou 85 centimetrov, navinutý okolo tela nabíjačky.

S výkonom 10,5 W podporuje rýchle nabíjanie a bude k dispozícii vo viacerých verziách. Základná ponúkne nabíjačku, 1 kábel (Apple Lightning / USB-C / microUSB) a pre podporovateľov na Kickstarteri bude dostupná za 39 dolárov (maloobchodná cena 59 - 69 dolárov).

Zariadenie sa bude dať kúpiť aj s pridaným Kado Clip puzdrom na váš smarfón alebo extra káblom naviac. Výrobca zatiaľ spustil predobjednávky a Kickstarter podporovatelia môžu očakávať, že im nabíjačka bude doručená v decembri tohto roka. Vydanie v Európe pre ostatných zákazníkov je naplánované na máj 2018.

Nabíjačku Kado sme si pozreli naživo už na tohtoročnom MWC v Barcelone, venujeme sa jej na konci videa (3:09).

Zaujímavosti z haly č. 8 na MWC 2017

Zdroj:

Kickstarter

Diskusia k článku:

Začať diskusiu