Telekom pripravuje zmeny IT systémov. Pripravte sa na odstávky služieb

V priebehu tretieho štvrťroka pristúpi Telekom k ďalšej fáze modernizácie a dôjde k významnej zmene interných IT systémov. Počas ich realizácie dôjde k obmedzeniu niektorých administratívnych služieb.

Telekom v rámci skvalitňovania služieb už dávnejšie zjednodušil portfólio produktov pevnej siete i mobilných paušálov, a vypol niektoré staršie technológie. V rámci modernizácie dôjde k významnej zmene interných IT systémov, ktorá na niekoľko dní obmedzí zákazníkov pri administrácii služieb.

Prvý raz budú zmeny IT systémov realizované počas druhého júlového víkendu – od večerných hodín piatka 7. júla do ranných hodín 10. júla 2017.

Zákazníci nebudú môcť:

- aktivovať si paušály alebo predlžovať zmluvy

- meniť profil paušálov či balíčky využívaných služieb (napr. programové v Magio TV)

- aktivovať nové balíčky minút, SMS, dát či roamingu.

- administrovať služby, meniť údaje alebo fakturačné dáta

Dobíjanie Easy kariet bude možné v limitovanom režime len cez niektoré kanály: bankomat, POS terminál alebo dobíjací kupón. Ostatné spôsoby (aplikácia, predajňa, web) k dispozícii nebudú. Je však možné, že dôjde k oneskoreniu nabitia kreditu, operátor preto odporúča nabiť si kredit alebo aktivovať balíček ešte pred víkendom, najlepšie do 6. júla 2017.

Limitovaná prevádzka zákazníckych kanálov

Počas víkendu bude otvorených 33 predajní (v sobotu a nedeľu) v obchodných centrách a budú fungovať pre urgentné prípady ako napríklad zablokovanie SIM karty. Vzhľadom na zmenu interných IT systémov sa nebudú realizovať predajné operácie.

Súčasne nebude v niektorých časoch fungovať Telekom aplikácia, Telekom portál či internetová stránka. Nebude možné využívať Magenta portál pre administráciu skupín i aktiváciu dátových balíčkov počas víkendu.

Telekom sa vopred zákazníkom ospravedlňuje za pripravované obmedzenia a ďakuje za pochopenie v najbližšom období.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok