Poradňa: Ako do iPhonu nahrám vlastné vyzváňanie?

Dostať do iPhonu vlastnú vyzváňaciu melódiu nie je vôbec jednoduché, s naším návodom krok po kroku to však zvládnete.

V seriáli Poradňa každý týždeň vyberáme najzaujímavejší problém alebo žiadosť o pomoc pri výbere nového smartfónu, ktorú ste na zaslali na e-mail redakcia@fony.sk. Tú potom spracujeme formou takéhoto článku.

Tentoraz sme vybrali správu od Tina: "Dostal som nový iPhone 7, no doteraz som bol používateľom operačných systémov BlackBerry a Android. S iOS mám drobný problém.

Keďže sa starý telefón s Androidom nedokáže spárovať s iOS cez Bluetooth, respektíve neprenesie žiadny súbor a notebook mám klasický (s Windowsom), rád by som sa spýtal, ako do iPhonu dostanem hudbu, ktorú chcem mať nastavenú ako zvonenie. Som na ňu zvyknutý a presne viem, kto mi kedy volá."

Tino bude potrebovať počítač, potrebný iTunes je ale dostupný aj pre Windows, priamo zo stránok Apple.com. V iTunes musí zamieriť do položky Súbor -> Pridať do Knižnice, kde jednoducho pridá želanú MP3-ku alebo iný audiosúbor.

Pravým tlačidlom myši potom klikne na Informácie a v položke Možnosti nastaví čas spustenia a čas zastavenia tak, aby vybral maximálne 30 sekundový úsek, ktorý bude jeho novým vyzváňacím tónom.

Následne súbor v iTunes opäť označí a vyberie možnosti Konvertovať a Vytvoriť AAC verziu, čo vytvorí súbor s príponou m4a. Ten postačí premenovať a príponu zmeniť na .m4r. Použite možnosť nájdenia súboru v počítači alebo funkciu Hľadať.

iTunes k súboru s príponov .m4r začne pristupovať ako k vyzváňaciemu tónu, takže tento súbor môžete v prieskumníku chytiť a presunúť to zložky Zvuky.

Potom sa stačí uistiť, že Zvuky v iTunes označíte ako položky, ktoré sa s vaším iPhonom majú synchornizovať. Kliknite na malú ikonu iPhonu a povoľte Synchronizovať zvuky. Výsledné zvonenie sa objaví medzi ostatnými melódiami od výrobcu a vy ho tak budete môcť priradiť ku všetkým, alebo len niektorým kontaktom.

Ako zvonenie môžete uložiť aj akúkoľvek skladbu vytvorenú alebo upravenú v bezplatnej aplikácii Garageband. Piesne od cudzích autorov v Garagebande ale otvoríte až potom, ako ich do iPhonu či iPadu vložíte cez iTunes. Nový iOS 11 by mohol celý proces zjednodušiť, keďže aktualizácia prinesie aj prieskumníka Súbory.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Marián Petrík 01.07.2017 - 14:42

dám ti jednoduchší návod zahoď iphone a kúp si normálny mobil. pre jedno vyzváňanie toľko ceremónií dokáže robiť len iphone.

Nikon80001.07.2017 - 16:23 Trvalý odkaz

Fakt si niekto myslí že Android treba zložito nastavovať a prispôsobovať? :-)

Peter01.07.2017 - 16:25 Trvalý odkaz

Na Androide nastavis vlastne zvonenie za 1 minútu sa na iOS za 15 minút :D Keby iOS nemal takeko zložité nastavovanie, widgety,a hlavne prenášanie súborov cez itunes neváham ani sekundu iOS je fakt vyladený škoda že je taký uzavretý

Tomas01.07.2017 - 17:46 Trvalý odkaz

Android. Pocuvam hudbu, nieco sa mi zapaci, odblokujem telefon, pouzit ako, zvonenie, hotovo. 15 sekund.

iOS. Obrazkovy navod...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne01.07.2017 - 19:42 Trvalý odkaz

Ono.. je to preto, ak vám na verejnosti zvoní pesnička resp vaša obľúbená mp3jka, reprodukujete tým hudbu bez súhlasu majiteľa a porusujete jeho autorské práva, nemáte zaplatenú licenciu. Netvrdím, že sa s touto logikou stotožňujem, ja napríklad už pár rokov fungujem iba na tichý režim. Pripadám si ako hulvát, keď ľudi ruším svojim zvonenim.

Celá diskusia 13 príspevkov