Projekt Fi bude podporovať smartfóny strednej triedy

Mobilná virtuálna sieť od Google bola dostupná len na drahších zariadeniach. Používať ju mohli výlučne majitelia Nexusov a Pixelov. Situácia sa zmení neskôr v priebehu roka.

Projekt Fi je experimentálna mobilná sieť od Google, ktorá vám umožní volať, posielať SMS-ky a surfovať za pomoci mobilných dát alebo Wi-Fi sietí. Služba bola spustená pred dvoma rokmi a funguje na základe mesačného poplatku. Za 20 dolárov mesačne môže používateľ bezplatne volať a esemeskovať bez obmedzení.

Peniaze, ktoré nevyužije, sa pripíšu späť na jeho účet a nadmerné využívanie dát (v základe sú 2 GB) je za poplatok 10 dolárov za 1 GB. Projekt Fi sa počas testovania dočkal veľmi pozitívneho prijatia a jeho používanie bolo obmedzené len na vlajkové lode - Nexusy a aktuálne Pixely.

Vzhľadom na to, že Pixely sú oveľa drahšie, než bol akýkoľvek Nexus, spoločnosť Google dostala množstvo sťažností od používateľov, ktorým chýbala podpora cenovo výhodnej alternatívy volaní, SMS a dát v novších zariadeniach.

Americký gigant sa tieto sťažnosti rozhodol vyslyšať a dnes na oficiálnom Twitter účte služby oznámil, že Projekt Fi bude podporovať aj nový, zatiaľ pripravovaný smartfón strednej triedy. Mal by prísť neskôr v tomto roku a o jeho výrobu sa postará jeden z partnerov spoločnosti Google.

Ďalšie detaily zatiaľ nie sú známe. Samotné rozšírenie podpory Fi aj do lacnejších zariadení je však rozumným krokom, ktorý túto službu môže preniesť z experimentálnej fázy, do bežnej a každodennej rutiny. Služba je zatiaľ dostupná vo viac ako 135-krajinách, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Je nutná registrácia a povolenie medzinárodných nastavení vo vašom účte.

Zdroj: Twitter

Diskusia k článku:

Začať diskusiu