TCL Movetime Smartwatch MT10G na Slovensku

Firma TCL uviedla na slovenský trh cenovo dostupné inteligentné hodinky s 1,39'' AMOLED displejom, snímačom tepu srdca, Wi-Fi a vlastným operačným systémom. Kompatibilné sú s Androidom a iOS.

Spoločnosť TCL, pod ktorú patrí aj značka Alcatel, predstavila koncom minulého roka nástupcu hodiniek Onetouch Watch. Novinka sa však nebude predávať pod značkou Alcatel, ale TCL. Inteligentné hodinky hľadajte v obchodoch pod názvom Movetime Smartwatch MT10G.

Prinášajú klasický dizajn, kovový okrúhly ciferník s priemerom 42 mm a dva druhy remienkov: kožený a TPU. AMOLED displej má rozlíšenie 400 x 400 bodov (kruh s priemerom 400 px a zobrazením 125600 px), na ovládanie využijete i bočnú korunku. Inteligentné hodinky ponúkajú známe funkcie - hlásenie udalostí, monitoring spánku, zaznamenávanie údajov z fitnes aktivít, počítanie spálených kalorií, nechýba snímač tepu srdca a dokonca poslúžia na prijímanie hovorov ako hlasné handsfree. Novinkou je ovládanie gestami. Pohybom zápästia preskakujete medzi skladbami alebo spustíte fotoaparát spárovaného smartfónu.

Medzi špecifikáciami nájdeme akcelerometer, gyroskop, Bluetooth, Wi-Fi a 350 mAh batériu. Nabijete ju len špeciálnou nabíjačkou s magnetickým pinom, nabíjanie trvá približne 1,5 hodiny. USB konektor ukrytý v remienku, ako tomu bolo pri Onetouch Watch, sa nám v redakcii páčil oveľa viac. Výrobca sa nezmieňuje o vodeodolnosti, takže na vodu dávajte pozor i pri umývaní rúk. V hodinkách beží operačný systém FreeRTOS a spárujete ich s Androidom od verzie 4.3 a iOS 8.0 a novším.

TCL Movetime Smartwatch sa predávajú za odporúčanú cenu 149 eur. Na výber sú tri prevedenia: zlatá konštrukcia hodiniek s bielym koženým remienkom, čierne hodinky s čiernym koženým remienkom a strieborná v kombinácii s čiernym pryžovým remienkom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu