iOS 11 už môže skúšať každý. Pripravte a však na chyby

Finálna verzia iOS 11 dorazí až na jeseň, spolu s novými iPhonmi a iPadmi. Po registrovaných vývojároch si ju ale môžete vyskúšať už aj vy, na niektorom z aktuálnych zariadení.

iOS 11 má priniesť množstvo vylepšení. iPady dostanú napríklad spodnú lištu s ikonami naposledy otvorených aplikácií pre rýchlejší multitasking, iPhony zas prepracované centrum rýchlych prepínačov. To združí ovládanie hudby a vlastné skratky k ďalším nastaveniam na jednej obrazovke.

Novinári zo serveru 9to5mac.com vo svojom videu na YouTube napočítali až sto zmien, ktoré si môžete pozrieť, ak máte voľných 27 minút. Alebo aspoň polovicu, pokial si video dokážete zrýchliť.

Ostatní si môžu pozrieť náš prehľad noviniek v článku Nový iOS 11 prináša množstvo vylepšení. A ešte viac pre iPad.

Apple nové verzie svojho operačného systému iOS sprístupní vždy najprv pre registrovaných vývojárov, potom aj vo forme tzv. public beta. Tú už môže otestovať každý, kto sa bezplatne zaregistruje na webe beta.apple.com a cez Safari do svojho iPhonu alebo iPadu stiahne špeciálny aktualizačný profil. Nové verzie potom po reštarte dorazia vo forme klasického OTA updatu.

Pripravovaný iOS 11 bude kompatibilný s týmito zariadeniami:

Public beta iOS 11 má stále niekoľko nedostatkov, malo by ich však byť výrazne menej než vo verzii pre vývojárov. Napriek tomu nič nepokazíte, ak svoje zariadenie dôkladne zálohujete a odložíte si náš návod pre návrat späť na staršiu stabilnú verziu.

Diskusia k článku:

yanick 27.06.2017 - 18:13

Skúsenosti s developer beta 2 (mám public beta a je to podobné) https://youtu.be/IOmS-I3i3EA

Martin29.06.2017 - 13:54 Trvalý odkaz

v nazve clanku mate chybu. AM tam zrejme byt:"Pripravte sa vsak...."

Celá diskusia 2 príspevky