Honor 9 prichádza na Slovensko

Nová vlajková loď so sklenenou konštrukciou, 5,15'' Full HD displejom, duálnym fotoaparátom a 4 GB RAM sa už zajtra objaví v slovenských obchodoch. Novinku nájdete aj v ponuke O2.

Nástupcu minuloročného modelu Honor 8, ktorý priniesol štýlov dizaj a dobrý pomer cena výkon, sme spoznali len nedávno, a už mieri na pulty našich predajní. Rovnako ako predchodca zaujme už na prvý pohľad dizajnom. Sklenený chrbát telefónu s 3D zakrivením odráža svetlo, ktoré vytvára pekné efekty.

Prednú stranu vypĺňa 5,15-palcový Full HD displej s populárnym 2.5D zakrivením. Výraznou zmenou je umiestnenie keramickej čítačky odtlačkov pod displej, presne na miesto, ktoré v redakcii preferujeme. Umožňuje telefón nielen odomknúť, ale jednotlivým gestám možno priradiť ďalšie možnosti ovládania, ktoré poznáme z predchádzajúcich modelov.

Patrí medzi ne napríklad sťahovanie notifikačnej lišty a jej zmazanie, zosnímanie fotografie a videa, prijatie či odmietnutie hovoru, ovládanie budíka alebo listovanie v galérii.

V novinke pracuje výkonný procesor vlastnej výroby Kirin 960 spolu s 4 GB operačnou pamäťou. Vnútorný priestor poteší bohatým 64 GB úložiskom. Na jeho rozšírenie môžete použiť microSD kartu, prídete tým však o dual SIM funkciu. Výrobca opäť použil hybridný slot.

Operačný systém Android pobeží vo verzii 7.0 Nougat a je doplnený o známe používateľské prostredie EMUI 5.1. Zadnej strane telefónu kraľuje vylepšený duálny fotoaparát zložený z hlavného 12-megapixelového RGB snímača a 20 Mpix monochromatického snímača, vďaka ktorému môžete snímať i čiernobiele fotografie.

Vďaka dvom šošovkám je tu možnosť využiť efekt širokej clony. Nechýba PDAF zaostrovanie, dvojtónový LED blesk, clonové číslo f/2.2 ani nahrávanie 4K videí. Predná 8 Mpix kamera ponúkne Full HD videá a svetelnosť f/2.0. Tak ako pri Honore 8, aj pri deviatke sú objektívy zarovnané s povrchom konštrukcie.

Fanúšikovia kvalitnej reprodukcie zvuku ocenia zvukový ekvalizér "Honor Purity". Zvukové nastavenie ponúka tri základné režimy. Near mód zvýrazní vrstvy a nuansy zvuku a je vhodný na počúvanie pokojnej a tichej hudby. Režim Front zvyšuje basy a majitelia telefónu ho využijú predovšetkým počas pozerania filmov. Režim Wide napodobňuje akustiku koncertnej siene.

Medzi špecifikáciami výrobca uvádza Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.2, NFC, USB-C konektor, 3,5 mm audio jack a nechýba ani infraport. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Výdrž telefónu zaistí batéria s kapacitou 3200 mAh a podporou rýchleho nabíjania.

Predaj novinky štartuje na Slovensku v stredu 28. júna s odporúčanou cenovkou 499 eur. Napriek tomu, že na prezentácii odznela informácia, že cena za najnižšiu konfiguráciu štartuje od 449 eur. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall, Hej.sk a u mobilného operátora O2 SK.

Honor 9 bude na Slovensku dostupný v troch farebných prevedeniach. Zafírovo modrý má teraz sýtejší odtieň a viacero farebných pigmentov. Celkom nový je odtieň ľadovo sivej, ktorý pôsobí luxusným dojmom a v priebehu leta pribudne ešte elegantný antracitovo čierny. Neskôr sa u nás bude predávať i vybavenejšia verzia s 6 GB RAM, presný dátum príchodu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lukas 27.06.2017 - 07:05

hm dosť vysoká cena keby to bola aspoň ta lepšia verzia škoda

Lukas27.06.2017 - 22:26 Trvalý odkaz

pekný fonik aj keď ty co maju 8 nie su až tak ďaleko,ale to sklo kurnik to je nachylne by som sa toho bal chytiť vôbec do ruky:) som radšej za kovove/zliatinove

Nightmare28.06.2017 - 00:43 Trvalý odkaz

mam otaazku...objavi sa u Nas aj ten Honor Magic ak tak kedy?

Jozef Tamáš28.06.2017 - 14:03 Trvalý odkaz

Mám otázku:
HUAWEI HONOR 9 bude aj v ORANGE ?

Lenka Ivančíková28.06.2017 - 15:48 Trvalý odkaz

Zatial nemame tuto informaciu.

Celá diskusia 9 príspevkov