Dilema: Huawei P9 lite (2017) vs Huawei P10 lite

Dve tohtoročné novinky od Huaweiu sa veľmi podobajú. Majú 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením a rovnaké fotoaparáty. Po ktorej z nich by sme siahli my?

Seriál poradňa slúži vám, našim čitateľom. Ak máte dvoch favoritov na váš nový mobil, no stále sa neviete rozhodnúť len pre jedného z nich, neváhajte a napíšte nám na redakcia@fony.sk. Každý týždeň vyberieme jeden najzaujímavejší e-mail a venujeme sa mu v takomto článku.

V posledných dňoch sa veľa z vás pýta na porovnanie dvoch tohtoročných Huaweiov. Obe novinky boli predstavené v rozmedzí dvoch mesiacov a rozdiely medzi P9 lite (2017) a P10 lite mnohým z vás zamotali hlavu.

Huawei P9 lite (2017) k tomu prispel aj zmätkom okolo svojho označenia, výrobca o ňom totiž na začiatku hovoril aj ako o P8 lite (2017). Aspoň na nemeckom trhu. Toto označenie však, samozrejme, nedávalo príliš zmysel.

P9 lite (2017) je lacnejší, dual SIM verziu môžete mať už za 279 eur. Dostal slušný 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením a čítačkou odtlačkov prstov umiestnenou na chrbte, tak ako sme na to pri Huaweioch boli zvyknutí do minulého roku.

Uskromniť sa budete musieť s menším vnútorným úložiskom. Používateľ má k dispozícii len 16-gigabajtový priestor. Rozšíriť ho budete môcť microSD kartou, no len v prípade, že nebudete využívať druhý slot na SIM kartu.

Vo výbave ho doplní 3 GB operačná pamäť a pomalší čipset HiSilicon Kirin 655.

O kvalitu fotoaparátu sa obávať nemusíte, 12-megapixelový fotoaparát vzadu a 8-megapixelovú prednú kameru nájdete aj v drahšom P10 lite.

Huawei P10 lite sme už podrobili nášmu testu. Uhlopriečka displeja aj jeho rozlíšenie sú totožné, desiatka ale ponúkne rovno 32-gigabajtové vnútorné úložisko. Niektorí z vás teda pamäťové karty potrebovať nebudú.

V útrobách sa usídlil rýchlejší Kirin 658. Vo väčšine našich e-shopov je skombinovaný s 3 GB RAM. Túto verziu sme vyskúšali aj v redakcii a občas sme museli byť o niečo trpezlivejší. Orange ponúka P10 lite s väčšou 4 GB operačnou pamäťou. Tá by mala byť svižnejšia, no operátor zvykne predávať iba single SIM smartfóny. Musíte si teda dobre rozmyslieť, čomu dáte prednosť.

Single SIM verziu s 3 GB RAM môžete mať za 300 eur, 4 GB single SIM v Orange a 3 GB dual SIM v e-shopoch stoja približne 325 eur.

Softvérová výbava oboch smartfónov je takmer totožná, Huawei do nich nainštaloval Android vo verzii 7 Nougat a vlastnú, rokmi overenú grafickú nadstavbu EMUI. To isté platí pre 3000 mAh batériu.

Recenzia: Huawei P10 lite - tradičný výsledok shenzenskej evolúcie

Takto fotí Huawei P10 lite + videá z mobilu

V tomto prípade by sme si v redakcii pár eur priplatili a siahli po výkonnejšom P10 lite s dvojnásobným vnútorným úložiskom. V tejto kategórii je však našim kráľom stále mimoriadne podarené Lenovo Moto G5 Plus. Je lacnejšie, s podobne kvalitným fotoaparátom a návykovými Moto gestami či Moto obrazovkou. Na spodnej strane nájdete aj USB-C konektor podporujúci rýchle nabíjanie.

Všetky časti Dilemy si môžete prečítať po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Jakub 21.06.2017 - 19:59

Zdravím, ja už cca rok používam P9 a ide stále skvelo. Švagor má P10 približne pol roka z http://www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/ a tiež furt ide výborne. Keďže som si už zvykol na P9 tak by som ju nevymenil a považujem ju za skvelý telefón.

Celá diskusia 1 príspevok