Archos odhaľuje štvoricu noviniek pre európsky trh

Francúzsky výrobca, ktorého smartfóny si môžete kúpiť aj na našom trhu, predstavil štyri cenovo dostupné novinky. Dve zo série Diamond a dve z nového radu Sense, v ktorom nechýba vodeodolný model s 3500 mAh batériou.

Novinky bežia na operačnom systéme Android 7.0 a nesú názvy Diamond Gamma, Diamond Alpha, Sense 55S a Sense 50X. Všetky štyri budú uvedené na trh už budúci mesiac. Z produktových fotografií vidno, že dvojica Diamond smartfónov bola navrhnutá spoločnosťou Nubia. Tá im vdýchla charakteristický dizajn, ktorý však vôbec nie je zlý.

Diamond Alpha je vlajkový model strednej triedy a vznikol ako alternatíva k smartfónom značky Honor. Má 5,2'' displej s Full HD rozlíšením, ktorý obaľuje krycie sklo Corning Gorilla Glass. Vo vnútri tiká Qualcomm Snapdragon 652, doplnený o 4 GB RAM a úložisko s kapacitou 64 GB a podporou SD kariet. Archos navrhol tento model s dôrazom na fotografovanie, čoho výsledkom je duálny 13 Mpix fotoaparát (monochromatický + RGB) so senzorom Sony IMX286. Predná 16 Mpix kamera sa postará o vaše selfie zábery. Zadný fotoaparát ponúka nahrávanie 4K videa a množstvo režimov či filtrov.

Model Diamond Gamma dostal väčší, 5,5'' HD IPS displej a konštrukciu s hrúbkou 8 mm. Telefón je vybavený čipsetom Qualcomm Snapdragon 435, tromi gigabajtami operačnej pamäte a 32 GB úložiskom, ktoré si môžete rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 128 GB. Prítomný je tiež 13 Mpix fotoaparát od Samsungu a 5 Mpix predná kamera. Milovníci fotografií ocenia množstvo režimov, nechýba slow motion, panoráma a ďalšie. Výbavu uzatvára batéria s kapacitou 3000 mAh.

Treťou novinkou určenou pre európsky trh, je model Sense 55S. Ten ponúka ľahký a čistý dizajn, v ktorom výrobca zakomponoval takmer bezrámový Full HD displej, s uhlorpiečkou 5,5''. Nechýba 2 GB RAM v kombinácii s 16 GB úložiskom. Dobrou správou je prítomnosť 8 Mpix duálneho fotoaparátu na zadnej strane. Ďalšiu výbavu tvorí snímač odtlačkov prstov a 3000 mAh batéria, s ktorou by ste mohli zvládnuť i celý deň náročnejšieho používania.

Posledným kúskom zo štvorky noviniek je robustný Archos Sense 50X, ktorý sa môže pochváliť certifikáciou IP68. Tá garantuje odolnosť voči poškriabaniu, prachu a vode, do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. Pozerať sa v tomto prípade budete na 5'' Full HD displej chránený krycím sklom Gorilla Glass 3. Telefón disponuje štvorjadrovým procesorom Mediatek MT6737T, ktorý beží na frekvencii 1,5 GHz. Dopĺňa ho 3 GB RAM a 32 GB úložisko, tiež s podporou pamäťových kariet. O energiu sa postará 3500 mAh batéria. Smartfón je určený ľuďom pracujúcim v ťažkých vonkajších podmienkach, ktorí hľadajú odolné a spoľahlivé zariadenie so solídnym výkonom.

Najdrahší z telefónov, Archos Diamond Alpha, bude stáť 299 eur, Archos Sense 55S bude k dispozícii za 249 eur. Ďalej nasleduje Archos Diamond Gamma, ktorý sa bude predávať za 199 eur a za najlacnejší model Sense 50X zaplatíte 169 eur. Dostupnosť štvorice noviniek je oznámená na júl 2017.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

deathwalker 17.06.2017 - 10:44

Ten pocit, keď ešte aj Archos predstaví duálny fotoaparát a bezrámikový model skôr ako Samsung...

Celá diskusia 1 príspevok