BlackBerry KEYone prichádza na Slovensko

V slovenských obchodoch sa čoskoro začne predávať unikátny android s QWERTY klávesnicou, atraktívnym dizajnom, 4,5'' displejom a 3505 mAh batériou.

BlackBerry KEYone malo svoju premiéru pred pár mesiacmi na tohtoročnej barcelonskej výstave MWC. Stánok spoločnosti TCL, pod ktorú patrí aj značka Alcatel, sme si nenechali ujsť. V základnom infe tak nájdete nielen podrobné špecifikácie, ale aj živé fotografie.

Druhýkrát sa nám KEYone dostal do rúk pri oficiálnom uvedení na slovenský trh. Kvalitná kovová konštrukcia ukrýva výbavu vyššej strednej triedy. Zadná strana je z mäkkého materiálu príjemného na dotyk, bočné steny sú z masívneho hliníkového rámu.

Displej s netradičným pomerom strán 2:3 ponúka jemné rozlíšenie 1080 x 1620 bodov. O výkon sa stará čipset Snapdragon 625 a 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 32 GB priestor umožňuje rozšírenie pamäte microSD kartami do veľkosti 2 TB. Vo výbave nájdeme čítačku odtlačkov umiestnenú v medzerníku klávesnice, 3505 mAh batériu s rýchlym nabíjaním a nový USB-C konektor. Zadný 12 Mpix fotoaparát dokáže nahrávať videá až v 4K rozlíšení. Operačný systém Android 7.1 Nougat je doplnený o známy softvér BlackBerry a nechýba ani bezpečnostná aplikácia DTEK.

Pri štarte predaja bude KEYone oficiálne dostupné len u dvoch predajcov: Alza.sk a ShopBlackBerry.sk. Odporúčaná cena je stanovená na 629 eur.

Smartfónov s hardvérovou QWERTY v našich obchodoch veľa nenájdete. Okrem bežného stláčania kláves umožňuje klávesnica KEYone i dotykové ovládanie gestami. Ako to funguje a čo všetko nové BlackBerry prináša, sa dozviete z nášho videa.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu