Poradňa: Ako preniesť kontakty z Windows 10 Mobile do Androidu?

Kúpili ste si nový android a neviete, ako doň preniesť všetky svoje kontakty zo starého mobilu s operačným systémom Windows 10 Mobile? Poradíme, ako na to.

Poradňa je séria sobotných článkov na Fony.sk, v ktorých sa snažíme pomáhať našim čitateľom. Ak máte problém so svojím smartfónom, príslušenstvom alebo orientáciou v ponuke od operátorov, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy Poradňa. Najzaujímavejší e-mail každý týždeň spracujeme formou takéhoto článku.

Dnes sa pozrieme na to, ako dostať svoje kontakty a telefónne čísla z Lumie alebo iného smartfónu s Windows 10 Mobile do vášho nového telefónu s Androidom.

Windows 10 Mobile (ak nezmeníte základné nastavenia od výrobcu) ukladá všetky kontakty do pamäte smartfónu a cloudového úložiska v službe Microsoft Live. Najjednoduchšou cestou by malo byť pridanie si tohto účtu do vášho nového androidu cez položku Nastavenia -> Účty.

Napríklad Huawei ale ponúka iba možnosť pridania firemných Exchange účtov. Samsung zas konto Microsoft Live rozpozná, ak ho pridáte ako konto Outlook.com, no sami sme boli svedkami toho, že synchronizácia kontaktov len bezmocne vyhodila chybovú hlášku o nedostupnosti serverov.

Na transport cez SIM kartu rovno zabudnite. Tá dokáže uložiť iba obmedzený počet kontaktov s limitovaným počtom znakov pri menách a priezviskách. Ukladanie čísel na SIM patrí do minulého storočia.

Ako teda na to?

Uistite sa, že ste vo vašom windowsfóne aktivovali zálohovanie kontaktov na server Microsoftu. Následne otvorte notebook alebo desktopový počítač a zamierte na web live.com, kde z ponuky vľavo dole otvoríte kartu Ľudia. Hore vyrolujte ponuku Spravovať a kliknite na Exportovať všetky kontakty.

Váš prehliadač stiahne tabuľku so všetkými kontaktami a telefónnymi číslami vo formáte .csv.

Lumiu tým pádom môžete odložiť. Na počítači otvorte contacts.google.com, vyrolujte ponuku Viac a zvoľte Importovať - Súbor CSV alebo vCard. Nahrajte sem svoj .csv súbor z počítača.

Následne stačí, aby ste vo svojom Androide boli prihlásení Gmail účtom. Ten koniec-koncov potrebujete aj pre sťahovanie aplikácií z Google Play. Smartfón by si do pár minút mal stiahnuť a synchronizovať všetky kontakty.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

zilincan 11.06.2017 - 03:15

Nebolo by jednoduchsie stiahnut apku Phone Copier - MOBILedit? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.compelson.migrator Apka sa stiahne do telefonu s Androidom, na druhom telefone sa zapne Bluetooth. Po spusteni apky vyhlada zariadenia v okoli, v druhom telefone sa povoli pripojenie cez BT a kopirovanie kontaktov prebehne za par sekund. Skusal som to so starsim windows systemom, s 10 nie. Ale mohlo by to ist.

Han Solo11.06.2017 - 13:26 Trvalý odkaz

Pekna kopa nezmyslov, z play store stiahnete outlook a potom pridáte Microsoft konto z Windows phone a povolíte synchronizovať kontakty.

Peter11.06.2017 - 13:53 Trvalý odkaz

Riss má pravdu. Outlook (aplikácia) je kľúč, a ním je kompatibilná prakticky každá platforma.

deathwalker11.06.2017 - 16:10 Trvalý odkaz

Nie som fašista, ale...

Celá diskusia 6 príspevkov