Jeden iCloud za rovnaký poplatok rovno pre celú rodinu

Apple tento týždeň priniesol viacero noviniek. Niektoré sa do vyše dvojhodinovej keynote na WWDC 2017 ani nezmestili, a tak ich objavujeme až postupne. Na webe Apple.com sa napríklad v tichosti objavila zmienka o úprave plánov cloudového úložiska iCloud.

Majitelia iOS a macOS zariadení naďalej môžu využívať 5 GB priestor bezplatne. Poslúži na zálohu telefónov, tabletov, fotografií a upload ľubovoľného obsahu. Rovnakých 0,99 eur mesačne stojí aj solídne veľké 50 GB úložisko, 200 GB potom môžete mať za necelé tri eurá.

Zmenil sa najvyšší balíček za 9,99 eur, ktorý odteraz neponúkne 1 TB, ale rovno dvojnásobný 2 TB priestor.

Ešte zásadnejšia je však informácia, že 200 GB a 2 GB balík budete môcť zdieľať a rozdeliť medzi členov svojej rodiny. Za pár eur zaplatených každý mesiac z jednej platobnej karty tak budete môcť zálohovať váš MacBook, tablet s ktorým sa večer hrajú deti a všetky iPhony v rodine. K tomu všetkému si pridajte miesto na vaše fotografie a videá.

Predpokladáme, že ak bude úložisko využívať viac osôb, svoje súbory a fotografie si navzájom, samozrejme, neuvidia. Aspoň pokým nepovolíte ich zdieľanie ručne.

Diskusia k článku:

Robert 09.06.2017 - 23:14

vedel by mi niekto poradit, ako sa to da ? Ulozisko 200GB mam predplatene, rodinne zdielanie nastavene. No na ostatnych zariadeniach vidim iba zakladny 5GB ulozny priestor.

Celá diskusia 1 príspevok