Nova Launcher 5.2 prináša notifikáciu v štýle Androidu O

Páčia sa vám notifikácie na aplikáciách, ktoré prinesie Android O? S Nova Launcherom vo verzii 5.2 vás bodky na ikonách môžu upozorňovať už hneď.

Počas posledných niekoľkých rokov sa Nova Launcher stal medzi používateľmi Androidu obľúbený. Mnohí si ho vybrali ako primárny prvok, ktorým si prispôsobujú vzhľad domácej obrazovky. To všetko najmä vďaka jeho používateľskej prívetivosti a postupne sa zvyšujúcemu zoznamu funkcií.

Množstvo funkcií narástlo aj s verziou 5.2, ktorá prešla z bety do stabilného vydania, a v týchto dňoch je už v Google Play dostupná na stiahnutie. Súbor funkcií sa od beta verzie nelíši. Najvýraznejšou novinkou sú notifikácie v štýle Androidu O. Vďaka Nova Launceru 5.2 si ich tak môžete vyskúšať s predstihom. Skôr, než na váš smartfón dorazí aktualizácia od výrobcu.

Nové notifikácie Androidu O spoznáte podľa bodky, ktorá sa zobrazí v rohu ikony aplikácie. Svoju alternatívu na notifikácie predstavil už Nova Launcher 5.1 pod názvom Dynamic Badges. V ňom tieto notifikačné odznaky nezobrazujú len čisté bodky, ale môžeme v nich vidieť rovno aj relevantné ikony, prislúchajúce danému typu notifikácie. Treba ale upozorniť, že Dynamic Badges akéhokoľvek druhu sú obmedzené len na platenú verziu Nova Lanucheru Prime.

Ďalšou zmenou verzie 5.2 sú nové ikony v okrúhlom štýle, no nechýba ani vylepšenie výkonu a opravy stability. Novinkám, ktoré prinesie nový Android, sme sa venovali v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony. Majitelia novších Google smartfónov sa môžu zapojiť do beta testovania.

Nova Launcher si bezplatne stiahnete z obchodu Google Play.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu