O2 sa ospravedlňuje za výpadok volaní v roamingu a do zahraničia

Od včerajšieho dňa hlásia niektorí zákazníci O2 výpadky roamingovej služby. V zahraničí sa im nedarí prihlásiť do siete alebo sa dovolať na zahraničné čísla. Porucha vznikla na strane dodávateľa a operátor na odstránení príčiny intenzívne pracuje.

K problému poskytlo O2 nasledujúce stanovisko:

Vážení zákazníci,

ospravedlňujeme sa za výpadok našich služieb v oblasti roamingu a volaní do zahraničia. Následkom toho majú zákazníci O2 Slovensko a O2 Česká republika problémy s prihlásením sa do siete lokálneho operátora v roamingu a nemôžu realizovať prichádzajúce, odchádzajúce hovory, SMS, MMS ani využívať dátové služby. Zároveň nie je možné volať zo SR do zahraničia. Výpadok nastal na strane dodávateľa CETIN, s ktorým intenzívne pracujeme na odstránení poruchy. Cely tím špecialistov na českej aj slovenskej strane celú noc pracoval na riešení problémov. Mrzia nás komplikácie a našim klientom sa veľmi ospravedlňujeme. Riešenie problému je pre nás prioritou a o ukončení výpadku a výsledku budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie.

Diskusia k článku:

galaxi 31.05.2017 - 17:39

Ešte, že nie som O2.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease31.05.2017 - 18:42 Trvalý odkaz

kebylen to. zrušili O2DN :(
všetkých zákazníkov prehodili na Internet XL 2GB dočasne za 6€ (údajne 3 roky)
samozrejme automatickú obnovu dát "Datahit s limitom" ponechali zapnutú. po sms o navýšení dát som to nastavil "Bez Datahitu" - ale neskoro -3€
chjo
Určite to súvisí so skvelým EU roamingom:
Mobilný operátor O2 požiadal štát o výnimku pri rušení roamingových poplatkov.

Celá diskusia 2 príspevky