Služby, ktoré sa dobijú samé

PR · Z našich obývačiek a počítačov postupne miznú CD-čká i DVD disky. Tenučké ultrabooky už štrbinu na zasunutie okrúhleho kusu plastu neponúkajú niekoľko rokov. Ako sa teda legálne a čo najrýchlejšie dostať k najnovším filmom či hudbe?

Najlepším zdrojom je samozrejme internet. Zabudnite však na nelegálne úložiská alebo drahé nákupy celých albumov z iTunes.

Moderné služby nestoja veľa a prinášajú slobodu. Sledovať alebo počúvať môžete ihneď, čokoľvek vám napadne. Stačí si vybrať z bohatej databázy jednotlivých poskytovateľov. Spotify, Netflix, Hudba Google či ďalšie vsádzajú na mesačné predplatné, aby ste ich mohli začať používať okamžite. Rovnako rýchle je ich zrušenie, ak vás náhodou omrzia.

Spotify (5,99 eur mesačne)

Pôvodom švédska streamovacia služba vlani prekonala míľnik 30-tich miliónov songov v databáze a má približne 100 miliónov používateľov. Tí platiaci nie sú otravovaní reklamami a majú možnosť sťahovania celých albumov do úložiska mobilu, aby mohli svojich obľúbených interpretov počúvať aj bez pripojenia k internetu.

Spotify nasadilo do boja s konkurenciou nové zbrane. Automatický algoritmus prispôsobí ponúkané piesne tempu vášho behu a pred pár mesiacmi pribudli aj každému na mieru šité playlisty a radar, upozorňujúci na práve vychádzajúce single a albumy.

Hudba Google (5,49 eur mesačne)

Konkurent od internetového giganta ponúka veľmi podobné ovládanie a možnosti. Jeho zbierka hudby zahŕňa viac než 35-miliónov skladieb. V tomto má teda trochu navrch, no playlisty až tak dokonalé nie sú. Chýba aj možnosť inšpirovať sa hudobným vkusom vašich priateľov.

Naopak, Hudba Google ponúka možnosť uložiť si do cloudu aj vlastné skladby. Napríklad z vymierajúcich CD-čiek. Vaše staré obľúbené vypaľovačky si potom užijete kdekoľvek. Každá privátna zbierka môže mať až 50 000 položiek.

Netflix (od 7,99 eur mesačne)

Netflix je zameraný na filmy a seriály. Je dostupný vo viac než 190 krajinách a v každej z nich sa obsah mierne líši. Slováci tu však už nájdu aj úplné novinky alebo seriály, o ktorých hovorí doslova každý. Už o pár dní štartuje nová séria drámy House of Cards. Vidieť určite musíte aj Narcos, Westworld alebo americko-britský Black Mirror.

Najnovšie si všetky časti môžete stiahnuť do svojho počítača alebo mobilu, aby ste seriálový maratón nemuseli prerušiť ani bez pripojenia k internetu. Stále viac titulov ponúka tiež slovenské titulky.

Amazon Prime Video (5,99 eur mesačne / 2,99 eur mes. počas prvého pol roka)

Obsah najnovšieho prírastku medzi služby s videoobsahom mierne zaostáva, podarilo sa mu však získať mimoriadne cenný artikel.

Každý poriadny fanúšik rýchlych áut musí poznať nerozlučné trio Clarkson, Hammond a May. Tí vlani prešli k Amazonu a s väčším rozpočtom aj mierou voľnosti okamžite uspeli s novou šou The Grand Tour.

Playstation Plus a Xbox Live Gold (od 6,99 eur mesačne)

Málokto vie, že majitelia konzol si online zahrajú iba s platným účtom na Playstation Plus alebo Xbox Live. S predplatným však získajú aj niekoľko ďalších výhod navyše. Každý mesiac napríklad dostanú niekoľko hier zadarmo. A to už sa oplatí.

Všetky tieto služby stačí spárovať s vašou platobnou kartou. Nebudú vás otravovať žiadnymi šekmi alebo faktúrami. Rýchlo a jednoducho priamo z vašej karty môžete platiť aj za služby od vášho mobilného operátora. 4ka ponúka automatickú obnovu svojich výhodných dátových paušálov TO., pri ktorej sú údaje o karte navyše chránené platobným systémom slovenskej partnerskej banky.

Nastaviť si môžete aj automatickú alebo pravidelnú obnovu kreditu so SIM kartou Moja 4ka. S ňou telefonujete, SMS-kujete a dátujete za jednotnú cenu 4 centy na Slovensku a v celej Európskej únii.

Diskusia k článku:

nanoSIM 23.05.2017 - 22:52

Služby, ktoré sa dobijú samé ? Zdá sa, že bájne perpetuum mobile prestáva byť utópiou. 4ka ideš, go,go,go. :-)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne24.05.2017 - 00:47 Trvalý odkaz

ked uz robi 4ka tu kampan, moze tam byt aj Apple Music a takisto rodinne predplatne. 5.99 pre jedneho je take, meh, ale 8.99, pre 6 ludi, kde, ak sa poskladaju, sluzba vyjde na mesiac jedneho 1.50, to uz podla mna stoji za zvazenie. Ano, pred pridanim clena "rodiny" je potrebne potvrdit, ze ma trvale bydlisko u zadavatela, resp u toho, kto ma prvy ucet. Ale tak zas, internetove formulare znesu vela.

Celá diskusia 2 príspevky