Poradňa: Ako zapnúť upozorňovanie na slabú batériu?

Náš čitateľ by chcel, aby sa jeho android pri dosiahnutí kritickej úrovne nabitia batérie začal ozývať v pravidelných intervaloch. Spolu s fanúšikmi na Facebooku sme na to skúsili nájsť vhodnú aplikáciu.

Poradňa je séria víkendových článkov na Fony.sk, v ktorej sa snažíme odpovedať na vaše otázky zaslané na redakcia@fony.sk. Ak máte problém s mobilom, mobilným operátorom alebo výberom vhodného príslušenstva, neváhajte a napíšte nám.

Najzaujímavejšiu otázku za uplynulých 7 dní spracujeme formou takéhoto článku.

Náš čitateľ hľadá pomoc pre manželku: "Chcem sa opýtať, či existuje aplikácia pre Android, ktorá by sa podobala upozorňovaniu na vybitú batériu ako mali niekedy staré dobré Nokie. Proste by aspoň 5-10 krát v nejakých časových odstupoch jemným spôsobom dávala človeku do pozornosti nutnosť nabíjania."

Hoci sme o pomoc požiadali aj našich fanúšikov na Facebooku, na aplikáciu, ktorá by sa po úbytku energie pod kritickú hranicu (povedzme napríklad 20 %) začala sama ozývať pravidelne, sme nenarazili.

Väčšina androidov používateľa pri poklese energie v batérii upozorní raz, prípadne dvakrát. Zväčša pri 15 % a 5 %.

V obchode Google Play ale nájdete aspoň niekoľko aplikácií, ktoré umožnia vybrať si zvuk upozornenia a úroveň nabitia, pri ktorej sa majú ozvať. Vyskúšať môžete napríklad

TMK Battery Alarm. Ak si v ňom zvolíte niekoľko alarmov za sebou, môže vás upozorniť viackrát. Aj pri 7 či 6 percentách.

Jeho výhodou je tiež možnosť nastaviť si upozornenie aj po dosiahnutí plného nabitia. Hoci moderným batériám by nemalo uškodiť ani celodenné pripojenie k nabíjaciemu adaptéru, ak chcete mať istotu a kábel odpojiť hneď po dosiahnutí stovky, Battery Alarm poslúži výborne.

Všetky časti poradne si môžete pozrieť cez tento odkaz.

Diskusia k článku:

radka 20.05.2017 - 14:38

Ja od zaciatku pouzivam apku GSam Battery Monitor, nie len ze je v slovencine, ale mi aj max vyhovuje, lebo okrem upozorneni na slabu baterku a tiez ukoncenie nabijania, mi monitoruje aj teplotu baterky a upozorni ma na vyssie teploty baterky dosiahnute pri hrach, teda mi nehrozi , ze sa mi mobil prehreje

Celá diskusia 1 príspevok