Huawei Mate 9 Pro na Slovensku

Od dnešného dňa je v slovenských obchodoch dostupný prémiový dual SIM smartfón s 5,5'' QHD displejom jemne zakriveným po obidvoch stranách, 6 GB RAM a duálnym fotoaparátom s certifikáciou Leica.

Huawei Mate 9 Pro je prvým telefónom Huawei so zahnutým displejom. Model predstavený pre čínsky trh v novembri 2016, sa predsa len dostal aj na Slovensko. Lepšie vybavený súrodenec 5,9-palcového Mate 9 prináša elegantný dizajn so zaobleným 5,7'' QHD displejom (1440 x 2560 b.) a väčšiu kapacitu pamätí. Zvyšné špecifikácie sú rovnaké.

Smartfón disponuje osemjadrovým procesorom Kirin 960 z vlastnej výroby, 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Operačný systém Android beží vo verzii 7.0 Nougat spolu s používateľskou nadstavbou EMUI 5.0. Mate 9 Pro je, rovnako ako Huawei P10 a Mate 9, vybavený duálnym fotoaparátom s certifikáciou Leica s 12 Mpix RGB a 20 Mpix monochromatickým snímačom. Predný fotoaparát ponúkne 8 Mpix.

Kvalitu fotoaparátov si môžete pozrieť v článku Takto fotí Huawei Mate 9 a Takto fotí Huawei P10. Bez vlastného testu si však netrúfame povedať, či bude Mate 9 Pro fotiť rovnako, lepšie alebo horšie. Papierové parametre majú všetky tri telefóny rovnaké, ale výsledky môžu byť odlišné. Kompletné špecifikácie Mate 9 Pro sa dočítate v základnom infe.

Huawei Mate 9 Pro je dostupný v dual SIM verzii za odporúčanú cenu 849 eur vo farbe Titanium Gray.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok