Na jeden záber: Samsung Galaxy XCover 4

Odolný 5-palcový android nižšej strednej triedy je vhodný do extrémnych podmienok. Zvládne polhodinový pobyt vo vode, nevadí mu prach, otrasy ani intenzívne slnečné svetlo či mrazy.

Samsung Galaxy XCover 4 má ťažkú (172 g) a robostnú konštrukciu, ktorá je odolná voči nárazom, pádom, prachu a vode. Smartfón spĺňa certifikáciu IP68, takže vydrží vo vode do hĺbky až 1,5 metra po dobu 30 minút. Pýši sa aj odolnosťou MIL-STD 810G podľa americkej vojenskej normy. Môže sa tak používať v extrémnych teplotách (vysokých i nízkych), nevadí mu intenzívne slnečné svetlo, mechanické otrasy ani vibrácie.

Pod odnímateľnou zadnou stenou sa ukrýva slot na SIM, microSD kartu a 2800 mAh vyberateľná batéria. Vrúbkované bočné steny i zadný kryt sú z pogumovaného materiálu a dodávajú istejší pocit pri manipulácii s telefónom. Pod 5-palcovým IPS displejom s HD rozlíšením 720 x 1280 bodov sa nachádzajú tri mechanické tlačidlá. Dotykový displej má vysokú citlivosť a dá sa ovládať aj v rukaviciach. Len škoda, že v exteriéri a za slnečného počasia na ňom veľa neuvidíte.

Hlavný 13-megapixelový fotoaparát dostal automatické zaostrovanie, LED blesk, clonové číslo f/1.9 a nahrávanie videí vo Full HD. Predná 5 Mpix kamera so svetelnosťou je f/2.2 zvládne snímať videá v rovnakom rozlíšení. Z fotoaparátov určite sklamaní nebudete, dôkazom sú aj snímky v článku Takto fotí Samsung Galaxy XCover 4. Kompletné špecifikácie nájdete v základnom infe.

V ľavej bočnej stene sa nad klávesami hlasitosti nachádza programovateľné tlačidlo. Môžete si nastaviť, aby otváralo vaše obľúbené aplikácie, spustilo svietidlo alebo poslúži ako hardvérová spúšť fotoaparátu. Telefónu chýba čítačka odtlačkov, ktorá v tejto cenovej kategórii okolo 250 eur začína byť samozrejmosťou.

Prvý kontakt

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu