Elari CardPhone

Tenký telefón veľkosti platobnej karty s 1,1'' čiernobielym displejom, hardvérovou klávesnicou, ktorý poslúži ako samostatný telefón alebo po spárovaní so smartfónom cez BT na príjem hovorov a SMS správ.

Základné parametre:

OS: vlastný

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 86 x 48 x 5,5 mm

hmotnosť: 42 gramov

displej: 1,1'' (28 mm), TFT, neznáme rozlíšenie

fotoaparát: nie

pamäť: 8192 MB + 32 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0

ostatné: kalkulačka, vibračná odozva, Anti-Lost funkcia, synchronizácia so smartfónom cez BT

dual SIM nie

batéria: 220 mAh, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: 3G, 4G / LTE, Wi-Fi, NFC, microSD karty, microUSB, USB-C, USB OTG, GPS, FM rádio (RDS, RT), čítačka odtlačkov, informačná dióda, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode, stereo repro, audio jack, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 25,90 eur, v predaji

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

V slovenských obchodoch si môžete kúpiť zaujímavé mobilné zariadenie ruskej spoločnosti Elari s hardvérovou klávesnicou a 1,1-palcovým displejom. Telefón s veľkosťou platobnej karty, hmotnosťou 42 gramov a hrúbkou konštrukcie len 5,5 milimetra poslúži nielen ako samostatné zariadenie na hovory a SMS správy, ale aj ako doplnok k vášmu smartfónu s Androidom alebo iOS. Nie je to žiadna horúca novinka a na Slovensku sa predáva za atraktívnu cenu.

Po spárovaní cez Bluetooth môžete na Elari CardPhone prijímať hovory zo smartfónu, prečítať si doručenú SMS-ku a odpovedať na ňu. Prístroj má samostatný slot na microSIM kartu, takže poslúži aj ako náhradný mobil či prvý telefón pre dieťa. Je vhodný aj na outdoorové aktivity, keď chcete svoj drahý smartfón ochrániť pred prípadným poškodením, alebo pri cestách do zahraničia si do telefónu vložíte SIM miestneho operátora.

CardPhone je taký malý a tenký, že ho môžete nosiť v peňaženke spolu s platobnými kartami alebo si môžete dokúpiť špeciálny kryt k vášmu hlavnému telefónu, do ktorého CardPhone vložíte. Spredu máte prístup k displeji smartfónu, zozadu ku CardPhonu. Tento šikovný kryt je zatiaľ dostupný len pre iPhone 5/5S, 6/6 Plus.

V pamäti CardPhone je po synchronizácii so smartfónom priestor na 500 kontaktov. Medzi funkciami výrobca udáva vibračný režim, Anti-Lost funkciu a kalkulačku. V telefóne nájdete aj slovenský jazyk. Batéria s kapacitou 220 mAh vystačí na tri hodiny hovoru alebo tri dni v pohotovostnom režime. Batériu nabijete cez dodávanú kolísku s microUSB konektorom, ktorá sa nasúva na zadnú stranu zariadenia. Na konštrukcii je však pripevnené tak silno, že na jej odobratie treba vynaložiť veľkú silu.

Telefón sme si boli pozrieť v NAY. CardPhone je naozaj veľmi tenký a skryjete ho v dlani. Klávesy sú pogumované a na displeji sa znaky zobrazovali s modrým, nie bielym podsvietením, ako je tomu na produktových fotografiách. Modrá farba je ale slabo čitateľná a písmena veľmi malé. Človek s horším zrakom by si bez okuliarov asi neporadil. Slot na microSIM kartu je umiestnený pod odnímateľným krytom. Vystavený kus mal odlomenú časť plastového krytu, je možné, že sa to stalo pri otváraní a zatváraní. Celkový dojem z CardPhonu je rozpačitý. Ako seniorský telefón by sme ho určite neodporučili kúpiť. Poslúži najmä tomu, kto využije jeho unikátnu možnosť synchronizácie hovorov a SMS so smartfónom. Možno ho využijete ako náhradný mobil na piatok večer do krčmy alebo letný festival. Fotografiu z výbornej párty si z neho síce nespravíte, ale nebude vám za ním ľúto, keď ho rozbijete alebo stratíte.

Elari CardPhone kúpite v slovenských obchodoch za cenu približne 25,90 eur, na výber máte zo štyroch farebných verzií: biela, čierna, modrá a oranžová. Súčasťou balenia je aj gumené puzdro s putkom.

Diskusia k článku:

DoubleG 11.05.2017 - 13:57

Hlavné mínus tohoto výmyslu je jednoznačne displej. Nemyslím si, že s tým niekto niečo uvidí vonku na slnku... a pritom stačilo použiť inverzný displej so svetlým podkladom.

Celá diskusia 1 príspevok