Na jeden záber: Shure MV88 - mikrofón pre iPhone

Redakčné príslušenstvo sa rozrástlo o nový mikrofón, ktorý sa k iPhonu alebo iPadu pripája cez lightning konektor. Na jeho ovládanie slúži mobilná aplikácia s množstvom nastavení.

Mnohí zrejme viete, že videá, ktoré pre vás pripravuje kolega Richard, nahráva pomocou prednej kamery iPhonu 7. Pri videách je dôležitý nielen obraz a obsah, ale aj zvuk. A keďže vstavaný mikrofón v telefóne nestačí, na lepšie ozvučenie používame mikrofón, ktorý sa pripája cez audio jack. Pri nahrávaní v štúdiu zrejme ostaneme verní káblovej verzii, v exteriéri vyskúšame kondenzátorový mikrofón Shure MV88 s pripojením cez lightning konektor.

Má kovové telo a ohybný 90-stupňový kĺb, ktorý sa síce ohýba len jedným smerom, no lightning je obojstranný konektor, takže si ho môžete nastaviť na požadovanú stranu.

Základné špecifikácie:

Rozmery 67 x 25 x 35 mm, hmotnosť 41 gramov, kompatibilný s iOS, frekvenčná odozva 20 - 20000 Hz, maximálne SPL 120 dB, samplovacia frekvencia 24bit / 48 kHz, 5 vopred nastavených režimov DSP (Speech, Singing, Acoustic, Loud, Flat).

Obsah balenia:

Shure MV88, penová základná protiveterná ochrana, kábel so slúchadlovým adaptérom, prenosné puzdro.

Mikrofón ovládate cez mobilnú aplikáciu s množstvom podrobných nastavení, v ktorej nechýba ani ekvalizér. Aplikácia ShurePlus MOTIV je bezplatne dostupná v App Store. Všetko dôležité o Shure MV88 sa dozviete z nášho krátkeho videa.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Kúpa Shure MV88 nie je lacná záležitosť, v slovenských obchodoch sa predáva za cenu približne 159 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu