Poradňa: Dostane môj android update na ďalšiu verziu OS?

Zorientovať sa v aktualizáciách pre jednotlivé smartfóny s operačným systémom Android môže byť zložité. Pomôcť môže to, čo na internete pomôže takmer vždy. Vyhľadávač Google.

Každú sobotu sa snažíme odpovedať na najzaujímavejšiu otázku od vás, našich čitateľov. Mala by sa týkať výberu nového mobilu, ťažkostí s nastavením vašich smartfónov alebo problémov s mobilným operátorom. Vyberáme z e-mailov zaslaných na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Dnes skúsime pomôcť Erikovi: "Zdravím, prosím Vás, neviete mi poradiť? Keď si kúpim HTC Desire 628 a v jeho špecifikáciách je, že má Android 5.0 Lollipop, bude sa dať aktualizovať na verziu 6.0 Marshmallow? Neviem to nikde nájsť. Dakujem."

To je naozaj ťažká otázka! HTC Dersire 628 je starší model, ktorý sa na trh dostal s Androidom vo verzii 5.0 Lollipop. Po vydaní novinky je však už len na rozhodnutí každého z výrobcov, kedy a či vôbec svojim zákazníkom ponúkne OTA aktualizáciu s novou verziou operačného systému.

Nepoznáme žiadny portál, ktorý by sa venoval zostavovaniu tabuliek s poslednými verziami softvéru pre mobily s Androidom. Ak ste na tom lepšie, poraďte nám v diskusii pod týmto článkom.

Erik ale môže skúsiť využiť služby internetových vyhľadávačov a jednoducho skúsiť nájsť akékoľvek správy o vydaní alebo nevydaní aktualizácie. Pre ostatné mobily platí rovnaký postup. Do Googlu by sme skúsili zadať výraz "HTC Desire 628 Android 6.0 update" a pátrali vo výsledkoch.

Ak nič zmysluplné nenájdete, pravdepodobne máte smolu. Nášho čitateľa zrejme sklameme, ale žiadne známky o vydaní aktualizácie pre HTC Desire 628 sme nenašli. Skúsme to znova s iným mobilom.

Populárnejší a v Európe rozšírenejší HTC Desire 626 je na tom lepšie. Hneď prvé odkazy vo vyhľadávaní vedú na oficiálne stránky HTC a články o aktualizácii na Android 6.0 Marshmallow.

Erikovi teda odporúčame porozhliadnuť sa po inom kandidátovi na jeho nový mobil. Ideálne s novším rokom výroby.

Diskusia k článku:

Tomáš 29.04.2017 - 14:52

za 140€ 3GB/32GB by som určite bral aj so staršim androidom :)

Erik5229.04.2017 - 18:08 Trvalý odkaz

Chcel som niečo s ,,len´´ HD displejom, mam samsung s4 a nebaví ma to už nonstop nabíjať, našiel som pár článkov ako na 5 palcový mobil stačí úplne hd rozlíšenie a maximálne sa s tým stotožnujem.. taktiež sa mi páči ked mi hrajú reproduktory do tváre a nie od tela ako na s4 a v poslednom rade by som uvítal plnohodnotný dual sim + zvlášť slot na sd kartu.. to htc 628 sa zatial najviac približovalo, má aspon schopnejší procesor ako htc 650 či 630

Tomáš29.04.2017 - 20:08 Trvalý odkaz

Ked ti stači "LEN HD" displej skusil by som taku xperiu XA alebo novšiu XA1, no každemu tam vadia ramiky nad a pod, pre mna by však bolo doležite ramiky po bokoch a tie su takmer nulove :) , ešte by som pozrel po galaxy A3 2017 a stym plnohodnutym dual simom + pam. karta, jedina volba tu je asi nove moto G5 ktory ma ale "naneštasie" Full HD rozlišenie :)

Tomas30.04.2017 - 00:33 Trvalý odkaz

HD je na 5 palcov malo. Ja osobne by som s tym nedokazal zit :D

Celá diskusia 13 príspevkov