SWAN otvoril svoje brány študentkám so záujmom o IT

PR · Slovenský Telekomunikačný operátor SWAN sa aj tento rok zapojil do celosvetového dňa žien v informačno-komunikačných technológiách (IKT), s názvom Girl’s Day.

Vo svojich priestoroch privítal študentky 3. ročníka bratislavského gymnázia na ul. Ladislava Sáru, ktoré sa zaujímajú o uplatnenie v oblasti informačných a komunikačných technológií. Dievčatá sa dozvedeli nové informácie o spoločnosti SWAN a zároveň aj o pracovných možnostiach žien v telekomunikačnej spoločnosti.

SWAN patrí medzi spoločnosti, ktoré dávajú rovnakú šancu pre budovanie kariéry ženám ako aj mužom. Fakt, že by bol IT sektor doménou mužského sveta, už vo SWANe určite neplatí. Vo svojich radoch zamestnáva aj množstvo šikovných „IT-čkárok“.

„Sme veľmi radi, že aj slovenské študentky majú aktívny záujem o informačné technológie. V našej firme našli uplatnenie desiatky žien, ktoré tak vyvrátili stereotyp, že pre nežné pohlavie sa IT nehodí. Práve naopak, ženy dokážu využiť svoje silné stránky, ako je empatia, intuícia a ak k tomu prejavia aj a záujem o technológie, dvere majú u nás otvorené,“ uviedol produktový manažér pre televíziu SWAN, a. s., Milan Svrček.

Milan Svrček v priateľskej atmosfére študentkám ďalej vysvetlil, že sa IT báť nemusia, veď technológie sú zaujímavé rovnako pre mužov aj pre ženy. Mladé slečny sa počas dňa dozvedeli, ako funguje digitálna televízia, ako sa budujú optické siete a šíri internet, tvoria produkty pre zákazníkov telekomunikačného operátora, jeho komunikáciu smerom k verejnosti a hlavné ciele v starostlivosti o zákazníka.

„Do Girls’Day sme sa zapojili so spolužiačkami už po tretíkrát. Pre nás ako študentky, je to skvelá príležitosť vidieť, ako to reálne funguje vo veľkej IT spoločnosti. Veľmi rada by som v budúcnosti pracovala v oblasti telekomunikácií,“ prezradila študentka Katarína Darasová.

Čo je Girl’s Day

Girl’s Day je celosvetový deň žien v informačno-komunikačných technológiách (IKT), ktorý sa každoročne koná štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci.

Podniky, inštitúcie a organizácie na celom Slovensku príjmu v tento deň vo svojich priestoroch dievčatá, stredoškoláčky. Program, ktorý im pripravia, sa týka informatiky a techniky, diskusií na tému práce v týchto sektoroch, možností uplatnenia pre ženy.

Cieľom je prezentovať odbor IKT dievčatám vo veku 14-18 rokov, ukázať im jeho atraktívnu stránku a následne perspektívne pracovné možnosti.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu