Honor 8 Pro prichádza na Slovensko

Prémiový model s 5,7'' QHD displejom, 6 GB RAM a výkonným procesorom Kirin 960 sa onedlho objaví v slovenských obchodoch. Objednávky štartujú v pondelok 1. mája.

Honor 8 Pro je dual SIM telefón s elegantným dizajnom a výkonným hardvérom. Kovová konštrukcia s hrúbkou len 7 mm a oblými stenami sa v ruke drží istejšie než súrodenec Honor 8, ktorý má telo zo skla a šmýka sa aj na rovnom povrchu. Veľký 5,7-palcový displej má jemné QHD rozlíšenie 1440 x 2560 bodov a 2.5D efekt. Pre komfortné čítanie za tmy je tu eye-care mode 2.0, ktorý filtruje modrú farbu a redukuje jas displeja.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Smartfón poháňa osemjadrový procesor vlastnej výroby Kirin 960, ktorému sekunduje 6 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 64 GB priestor si môžete rozšíriť microSD kartou, ktorú vložíte do druhého slotu na SIM kartu. Prídete tak o dual SIM funkciu. Batéria s kapacitou 4000 mAh by mala postačiť na približne dva dni bežného používania. Výdrž batérie vylepšuje aj systém energetickej správy Smartpower 5.0.

Duálny fotoaparát na zadnej strane je kombináciu dvoch 12-megapixelových snímačov, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Videá zhotovíte až v 4K rozlíšení. Hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa predná 8-megapixelová kamera s nahrávaním Full HD videí. Pod dvojicou fotoaparátov je umiestnená čítačka odtlačkov s ovládaním gestami. Pohybom prsta po čítačke stiahnete notifikačnú lištu alebo ju vymažete, vytvoríte fotografie a videá, príjmete či odmietnete hovor, ovládate budík alebo listujete v galérii.

V novinke beží operačný systém Android 7.0 Nougat s novou verziou používateľského rozhrania EMUI 5.0. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe. Honor 8 Pro už v redakcii testujeme.

Prvé dojmy kolegu Matúša:

Dva dni používania sú na vynášanie záverov málo, no už teraz viem, že Honor 8 Pro bude ťažiť najmä zo štýlovej tenkej konštrukcie, ktorá v modrom prevedení vyzerá veľmi pôsobivo. Na nej by som zmenil akurát presunutie čítačky odtlačkov zo zadnej steny dopredu, pod displej. Oceňujem, že napriek tenkému telu sa podarilo inžinierom zachovať audio konektor a v hornej stene nechýba infračervený port.

Displej s jemným QHD rozlíšením vyzerá výborne, zvedavý som najmä na správanie v slnečnom exteriéri. Z jeho funkcií mi tu osobne chýba rozsvietenie a zhasnutie obrazovky dvojitým poklepaním. Systém beží zatiaľ plynulo, k čomu mu dopomáha 6 GB RAM.

Na Slovensku štartujú objednávky v pondelok 1. mája. Odporúčaná cena je stanovená na 590 eur. Telefón bude možné zakúpiť u vyraných predajcov a v O2. Na výber bude modrá a zlatá verzia.

Diskusia k článku:

phenomenon5 28.04.2017 - 06:13

velmi sikovny a podareny fon aktualne ho vychvalili v recenzii na gsmarene do nebies.. http://www.gsmarena.com/honor_8_pro-review-1604p10.php skoda kus tej ceny, mohli to udrzat pod tych 500e ale i tak paradna alternativa k predrazenym vlajkovym lodiam ci uz samsungu ci LG, ale aj z radu huawei (P10 plus ci mate 9/mate 9 pro..

Lukas28.04.2017 - 07:12 Trvalý odkaz

len prečo tu musí byť všetko drahšie ako všade inde v Európe? ty majú 5x väčšie platy ale nie na sr musia byť iné ceny

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy28.04.2017 - 08:22 Trvalý odkaz

inak šikovný moc nie je, je to riadna lopata vzhľadom na uhlopriečku

Borland28.04.2017 - 09:20 Trvalý odkaz

Honor 8 pro je presne to, co som ocakaval. Vacsi displej, zadna strana je z kovu, fotoaparat nevytrca, no a bateria aspon na prvy pohlad vyzera schopne. Ta cena aj tak po case padne pod 500€.

Pre mnohych tu vznika skor dilema, ci ist do Honoru 8 pro, alebo sa skor oplati minulorocny Samsung S7 edge.

Dezi28.04.2017 - 13:05 Trvalý odkaz

Výhrady proti Samsungu mám len čo sa ceny týka. Teraz mam už tretí Huawei z toho 2.Honor a som max.spokojny. P7, Honor 6+ , Honor 8, kým som nevyskúšal tak som len ohováral ako niektorí čo ho nikdy nemali

Celá diskusia 14 príspevkov