Mastercard predstavil platobnú kartu s čítačkou odtlačkov

Nová generácia biometrických kariet umožňuje bezpečné a okamžité preukázanie totožnosti. Pri použití sa identifikujete odtlačkom prsta integrovaným priamo v tele karty.

Pri nákupe a platení funguje biometrická karta rovnako ako akákoľvek iná karta zabezpečená čipom. Jednoducho vložíte kartu do terminálu obchodníka a na vstavaný snímač odtlačkov priložíte prst. Odtlačok sa porovná s údajmi uloženými v čipe karty, a ak súhlasí, je platba schválená.

Vydavateľom platobných kariet nová technológia pomáha pri odhaľovaní a zabraňovaní podvodov, zvyšovaní podielu schválených transakcií, znižovaní prevádzkových nákladov a posilňovaní lojality klientov.

Skúšobná prevádzka sa uskutočnila v obchodoch Pick n Pay a banke Absa Bank v Juhoafrickej republike. Ďalšie testovanie sa chystá aj v Európe, konkrétne miesta budú verejnosti oznámené neskôr. Spustenie plnej prevádzky sa očakáva najneskôr v priebehu roka.

Budúce verzie platobných kariet budú navyše obsahovať i bezkontaktnú technológiu, čím sa platby ďalej zjednodušia a uľahčia.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu