Sociálna sieť pre motoristov Blinnker odštartovala ostrú prevádzku

Ambiciózny slovenský startup Blinnker.com, ktorý získal investíciu vo výške 600-tisíc eur, ponúka motoristom dopravné informácie v reálnom čase, diskusné fórum, autobazár a množstvo ďalších funkcií. Dostupná je webová verzia i mobilná aplikácia pre OS Android a iOS.

Startup Blinnker.com, za ktorým stoja Slováci, spustil svoju ostrú prevádzku. Prvá sociálna sieť pre motoristov ponúka na jednom mieste dopravné informácie s označením polohy na mape, novinky zo sveta auto-moto, možnosti uzavrieť povinné zmluvné poistenie, anonymné ŠPZ správy (chat) i autobazár. Vo fóre nájdete odpoveď na akúkoľvek otázku, ktorá súvisí s vaším štvorkolesovým miláčikom.

V aplikácii alebo na webe si vytvoríte profil, v ktorom vyplníte údaje o sebe, svojom aute a pridať môžete aj fotografiu. Vložené údaje vám pomôžu napríklad pri výbere poistenia alebo vyhľadaní servisu v prípade porucha auta. Technik tak už vopred vie, aké máte auto a či vám bude vedieť pomôcť.

Obsah bude tvorený najmä používateľmi, ktorí budú pridávať aj hlásenia o obmedzeniach na cestách. V beta verzii využívalo Blinnker približne 5000 používateľov, ich počet stále rastie a so spustením ostrej prevádzky by mal rásť ešte rýchlejšie.

Hlavné funcionality siete Blinnker.com:

- poistenie: Blinnker spolupracuje so všetkými poisťovňami v rámci Slovenska. Po zadaní parametrov auta automaticky vygeneruje najvýhodnejšiu ponuku pre motoristu. Dva mesiace pred ukončením platnosti poistenia je motorista notifikačnou správou informovaný a systém mu zašle pre neho najvýhodnejšie ponuky PZP.

- predaj a kúpa auta: môžete vytvoriť inzerát, pridať fotografie auta a máte možnosť zvoliť si rádius v kilometroch, na základe ktorého bude systém generovať ponuku áut zodpovedajúcu požiadavkám. Váš inzerát sa zobrazí používateľom, ktorí chcú kúpiť auto s podobnými parametrami.

- ŠPZ správy: anonymný chat, kde namiesto mena sa zobrazuje vaše EČV. Môžete tak upozorniť majiteľa auta s konkrétnou ŠPZ-tkou, že mu tečie olej alebo má stiahnuté okienko.

- dopravné informácie: dáta sa zbierajú z verejne dostupných zdrojov a od používateľov.

- témy a fóra: na stránke a v aplikácii nájdete viac než 28 tematických stránok, so zaujímavými motoristickými témami. Diskutovať môžete aj na vlastné témy, ktoré pridáte do fóra.

V budúcnosti firma plánuje do siete pripojiť aj servisy a ďalšie služby súvisiace s motorizmom. Pracuje aj na spolupráci s českým mobilným operátorom T-mobile CZ na platforme zariadení IoT. Tieto riešenia budú informovať záchranárov o nehodách a stave posádky ešte pred ich príchodom na miesto nešťastia. Záchranári dostanú cez profil používateľa informácie o vodičovej krvnej skupine, alergiách, prípadne chorobách. Malú krabičku, ktorá bude nainštalovaná v aute, si budú môcť u operátora zakúpiť aj zákazníci, ktorí nemajú v T-mobile žiadny paušál.

Majitelia smartfónov majú k dispozícii mobilnú aplikáciu. Dostupná ja zatiaľ iba pre operačný systém Android, majitelia iOS zariadení si budú musieť ešte chvíľu počkať.

Investorom Blinnker.com je investičný fond Miller Invest, ktorý poskytol tomuto startupu finančnú dotáciu v závratnej výške 600-tisíc eur. Vďaka tejto investícii môže firma rozvíjať jednotlivé funkcionality a zamerať sa na Internet vecí (IoT), či už Bluetooth OBD II krabičky, alebo napojenie na projekt Chytré auto od T-Mobile.cz.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu