Aplikácie, ktoré pomôžu zmaturovať

PR · Maturitné skúšky sa blížia a pre študentov posledných ročníkov stredných škôl predstavujú jednu z prvých ozajstných skúšok dospelosti. Okrem písomných skúšok čakajú na študentov aj ústne maturity, ktoré sa konajú koncom mája.

Študenti na nich musia učiteľov presvedčiť o svojich vedomostiach. Nemenej dôležitá je následná príprava na prijímacie skúšky na vysokú školu. Prinášame tipy na aplikácie do mobilu, ktoré pomôžu stredoškolákom s prípravou na nadchádzajúce dôležité životné skúšky.

Maturitné otázky

Vypracované maturitné témy z viac než dvadsiatky vyučovacích predmetov ponúka aplikácia Maturita.sk. Ku každému predmetu v nej nájdete 30 vypracovaných tematických okruhov. Okrem samotných otázok v nej nájdete napríklad aj krátky čitateľský denník. Aplikácia vychádza z databázy portálu Zones.sk.

Referáty

Omnoho viac spracovaných tém zo Slovenského jazyka, cudzích jazykov, spoločenských a prírodných vied ponúka aplikácia Zones Referáty. Aplikácia rozdeľuje referáty do šiestich kategórií, v ktorých je možné kontextovo vyhľadávať prostredníctvom hlavného menu. Aplikácia spravuje databázu viac než 15-tisíc referátov, ťahákov, poznámok a maturitných otázok. Podobnú databázu viac než 20-tisíc študentských prác ponúka aj aplikácia Ťaháky-referáty.

Slovník do vrecka

Súčasťou prijímacích skúšok býva tiež písanie slohových prác. Perfektná slovenčina sa vám koniec-koncov zíde aj pri všetkých referátoch, bakalárkach a diplomových prácach. Ak si nie ste istí gramatikou alebo významom cudzích slov, vpíšte ich do aplikácie LEMA.

Váš mobil slovo vyhľadá a vysvetlí. Nahradí tak hrubý slovník slovenského jazyka, ktorý ste možno na začiatku školského roka nechali v lavici, lebo je jednoducho príliš ťažký.

Cudzie jazyky aj bez drahých kurzov

Naopak, Duolingo vás zábavnou formou naučí angličtinu, nemčinu, francúzštinu, taliančinu alebo niektorý z dalších svetových jazykov. Kurzy sú jednoduché a trvajú iba pár minút, venovať sa im teda môžete kľudne aj každý deň.

Aplikácia je mimoriadne populárna, v Google Play má viac než 50 miliónov stiahnutí. Priamo na displeji vidíte porovnanie s vašimi priateľmi na Facebooku, takže budete mať o motiváciu navyše.

Zázračná kalkulačka Photomath

Chystáte sa študovať matematiku či fyziku? Potom by vo vašom mobile nemala chýbať poriadna kalkulačka. Photomath však funguje trochu inak. Na príklad v knihe či zošite stačí namieriť fotoaparát a chvíľu počkať.

Softvér čísla rozpozná a okrem správneho výsledku zobrazí aj celý postup riešenia! Na skúškach vás teda neprekvapia ani podobné príklady. Hoci počas nich zrejme mobil bude musieť zostať vo vašom vrecku.

Aplikácie do mobilu študentom poslúžia na zopakovanie naučenej látky a pomôžu tak pripraviť sa na maturitné skúšky a prijímacie pohovory na Vysoké školy. Na ich správne fungovanie budú potrebovať pripojenie na mobilný internet. Gigabajt dát v mobile môžete mať už za 1 euro na 30 dní v rýchlej 4G sieti 4ky. Alebo vyskúšajte totálne neobmedzený paušál TO.∞, s ktorým si môžete stiahnuť do smartfónu úplne všetko, čo ku skúškam budete aj nebudete potrebovať. Keď dokázali zmaturovať slovenskí YouTuberi, tak to s trochou šťastia určite zvládnete tiež!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu