Samsung DeX využíva smartfón ako počítač

Dokovacia stanica DeX pomôže vytvoriť pomocou smartfónu, pripojeného externého monitora a myši pracovnú stanicu. Podobne ako režim Continuum od Microsoftu.

Okrem nových top modelov Galaxy S8, Galaxy S8+ a kamerky Gear 360 (2017), ktorá vie nahrávať 4K videá, uviedol Samsung aj dokovaciu stanicu DeX. Nové mobilné riešenie využíva výkon smartfónu a ponúka väčší komfort pri práci s aplikáciami určenými pre Android a Windows.

Samsung DeX je kompatibilný s telefónom radu Galaxy S8 a ponúka prostredie s operačným systémom Android, podobné stolnému počítaču. Umožňuje používať aplikácie, odpovedať na správy, upravovať dokumenty, prechádzať internetové stránky alebo sledovať videá, a to priamo zo smartfónu. Stačí propojiť väčší displej, klávesnicu a myš. Používateľské rozhranie Androidu je optimalizované pre využitie klávesnice a myši a obsahuje viac okien s možnou zmenou veľkosti, kontextové ponuky a stolnú verziu internetového prehliadača.

Ak je smartfón pripojený k stanici DeX, je chránený bezpečnostnou platformou Samsung Knox. Pre zvýšenie bezpečnosti sa mobilné dáta používateľa neprenášajú zo zariadenia do stolného počítača. Konektivitu je zabezpečená dvoma portami USB 2.0, portom Ethernet, rozhraním USB typu C s napájaním a chladiacim ventilátorom. Stanica vybavená technológiou Adaptive Fast Charging (AFC) pre rýchle nabíjanie pripojeného smartfónu.

Samsung DeX bude na slovenskom trhu v predaji od 28. apríla 2017 za odporúčanú cenu 149,90 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 30.03.2017 - 17:50

Je to fajn. Akurát za 950€ si radšej kúpim laptop aj mobil.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne30.03.2017 - 20:48 Trvalý odkaz

+ monitor, bt myska, bt klavesnica, to tiez nie je zadarmo.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease30.03.2017 - 22:03 Trvalý odkaz

Tak nech cez liter.
Monitor snáď ani ne. Ten, ak niekto má, je už napojený na PC. No Way. Jedine si to zo zvedavosti vyskúšať.
Tam sa skôr počíta s tým, že to doma/na hoteli pacneš na TV cez HDMI.

juryno31.03.2017 - 18:01 Trvalý odkaz

Treba monitor na to? Cez tv to nepojde?

Celá diskusia 6 príspevkov