O2 a Strapo vyzývajú: overujte si zdroje a nešírte hoaxy

Kampaň Dobré dáta odštartoval tento týždeň raper Strapo. Jeho výzva je zameraná na hoaxy a overovanie zdrojov informácií, ktorých je internet preplnený.

Informácie sa na nás denne valia z každej strany a nemáme čas overovať každú jednu správu, ktorú si prečítame. Niektoré z nich nás tak zaujmú alebo alebo šokujú, že sa rozhodneme zdielať ich s ostatnými. Nevedomky tak ale môžeme prispievať k šíreniu hoaxu. A neskôr byť medzi priateľmi za niekoho, kto veľmi nerozmýšľa.

Na stránke magazínu O2 Sóda nájdete sedem tipov, ako odlíšiť klamlivý článok od pravdivého. Jedným z posolstiev O2 v kampani Dobrá dáta je raper Strapo, ktorý vyzýva na overovanie informácií. Zapojte sa k jeho výzve aj vy a môžete získať bezplatné dáta navyše. Zdielajte Strapovo video na Facebooku a dostane kód na dáta zadarmo. Odmenou budú bezplatné dáta v objeme od 100 MB do 1 GB.

O2 bude zároveň iniciovať viacero aktivít na podporu pravdivého obsahu na internete. Okrem postov na sociálnych sieťach a článku v magazíne Sóda sa v sobotu 1. apríla v rámci protikorupčného festivalu Pucung v košickej Tabačke zúčastní generálny riaditeľ O2 Peter Gažík debaty o šírení hoaxov a konšpiračných teórií. Diskutovať sa bude so známym lovcom konšpirátorov Jánom Benčíkom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 29.03.2017 - 17:06

Dobré dáta od O2 to nejde dohromady

nanoSIM29.03.2017 - 19:17 Trvalý odkaz

nešír tu hoaxi galaxi

Peter01.04.2017 - 03:48 Trvalý odkaz

Uz som reagoval na inych forach bez odozvy takze my nie je jasne komu to o co ide

Lenka Ivančíková01.04.2017 - 11:16 Trvalý odkaz

a s cim mas problem? :)

Celá diskusia 4 príspevky