Oppo F3 a F3 Plus lákajú na 16 Mpix duálnu prednú kameru

Očakávania sa naplnili a novinky čínskeho výrobcu, ktoré majú byť podľa označenia Oppo "expertmi na selfie" sú oficiálne tu. Obidve dostali prednú duálnu 16 Mpix kameru, Full HD displej a 4000 mAh batériu.

Milovníkov autoportrétov poteší príchod dvoch noviniek značky Oppo, ktoré uviedol na indonézskom a indickom trhu. Výrobca už niekoľko týždňov dopredu avizoval, že s nimi začne nová éra selfie expertov.

Oppo F3 a Oppo F3 Plus spája hardvérová výbava, v ktorej dominuje 16-megapixelová predná kamera s dvomi snímačmi. Hlavný má 16-megapixelové rozlíšenie, 1/3,1-palcový senzor a svetelnosť f/2.0, druhý 8 Mpix dokáže zhotoviť širokouhlé 120° snímky a zachytiť hĺbku ostrosti. Selfie s bokeh efektom tak nebude žiadny problém. Zadný snímač Sony IMX398 má takisto 16 Mpix, ale lepšie clonové číslo f/1.7, PDAF zaostrovanie a zvládne nahrávanie videí až v 4K rozlíšení.

Novinky sa líšia veľkosťou obrazovky, ktorú chráni odolné sklíčko Gorilla Glass piatej generácie. Oppo F3 dostal 5,5-palcový displej, Oppo F3 Plus väčšiu 6-palcovú uhlopriečku. Rozlíšenie je u obidvoch rovnaké Full HD. Aj zvyšné parametre majú spoločné.

Nájdeme tu osemjadrový Snapdaragon 653, 4 GB operačnú pamäť RAM, 64 GB úložisko, slot na microSD karty (hybridný slot), Android 6.0.1 Marshmallow, s nadstavbou ColorOS 3.0, čítačku odtlačkov, ktorá funguje aj s mokrým prstom, microUSB konektor a 4000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním VOOC Flash Charge.

Oppo F3 a F3 Plus sa začnú predávať začiatkom mája v čiernej a zlatej farebnej verzii. Cena F3 Plus je stanovená 30990 indických rupií, čo je približne 439 eur.

Zdroj: oppo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu