USA a Veľká Británia zakážu tablety a notebooky na palube lietadiel

Ďalším bezpečnostným opatrením proti prípadnému teroristickému útoku má byť zakázanie elektronických zariadení na palube lietadla väčších než smartfón. Obmedzenie sa zatiaľ bude týkať letov z niektorých krajín s prevahou moslimského obyvateľstva.

V rámci bezpečnostných opatrení pribudol k množstvu zákazov a obmedzení v leteckej doprave ďalší zákaz. Týkať sa má letov z niektorých moslimských krajín. Pasažieri si na palubu lietadla nebudú môcť zobrať tablet, notebook, e-čítačky, prenosné DVD prehrávače ani herné zariadenia. Len smartfón. Väčšiu elektroniku budú musieť uložiť do podpalubia. Výnimkou budú zdravotnícke pomôcky.

Opatrenie včera prijali USA a Veľká Británia. Na zozname "nebezpečných" krajín je Jordánsko, Katar, Kuvajt, Maroko, Spojené arabské emiráty, Saudská Arábia a Turecko. Dotýka sa to deviatich leteckých spoločností Royal Jordanian, Egypt Air, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates a Etihad Airways.

Bezpečnostné služby USA a Veľkej Británie sa nevyjadrili, či ide o konkrétnu hrozbu alebo len reakciu na všeobecné ohrozenie v dôsledku možných teroristických útokov. Zákaz má platiť od konca tohto týždňa.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu