Dilema: Xiaomi Redmi Note 4 vs. Huawei Mate S

V tomto dueli sa čitateľ rozhoduje medzi mobilom konečne podporujúcim všetky naše LTE siete a značkou, s ktorou už má skúsenosti. Možno mu ponúkneme tretie eso z nášho výberu smartfónov do 260 eur.

V našej nedeľnej rubrike Dilema sa vám snažíme pomáhať s výberom toho správneho smartfónu. Ak máte dvoch favoritov, no stále sa neviete rozhodnúť pre jedného z nich, pošlite nám e-mail na adresu redakcia@fony.sk. Najzaujímavejší duel vyberieme a spracujeme formou takéhoto článku. Tak, ako sme to urobili v predchádzajúcich častiach nášho seriálu.

Tentoraz sme z pošty vytiahli problém Milana: Chcem si kúpiť mobil za cenu okolo 250 eur. Neviem sa však rozhodnúť medzi Xiaomi Redmi Note 4 a Huawei Mate S. Doteraz som vlastnil Huawei P8 Lite a bol som veľmi spokojný. No teraz sa neviem rozhodnúť, či mám Huawei vymeniť za Xiaomi. Prosím poraďte mi, prípadne poraďte ešte nejaký lepší telefón než tieto dva.''

Chápeme, že náš čitateľ chce starší model s HD displejom vymeniť napríklad za Huawei Mate S s 5,5-palcovou Full HD obrazovkou. Hoci sa tiež jedná o model z roku 2015, ponúkne väčšiu 3 GB operačnú pamäť a v základnej verzii dvojnásobné 32 GB vnútorné úložisko.

Spoľahnúť sa môže na 2700 mAh batériu a výrazne rýchlejší procesor z vlastnej stajne. Takáto výmena v rámci rovnakej značky nám teda dáva zmysel.

Len fotografie z hlavného fotoaparátu budú mať stále rovnaké 13-megapixelové rozlíšenie. Podobne na tom budú Full HD videá. Predný fotoaparát nad displejom má Mate S lepší, s 8 Mpix rozlíšením.

Zaujať môže ešte FM rádio a pomerne obľúbená grafická nadstavba EMUI. Len dúfame, že sa Milan do svojho finančného limitu s Huaweiom Mate S zmestí. Starší mobil z ponuky e-shopov pomaly vypadáva a my sme ho u posledných obchodníkov našli za cenu okolo 270 eur.

Recenzia: Huawei Mate S - kovový krásavec s odvážnou cenovkou

Konkurovať mu má Xiaomi Redmi Note 4. Xiaomi je ťažšie, do svojich 173 gramov ale skrylo obrovskú 4100 mAh batériu. Displej je pritom rovnako veľký ako v prípade Huaweiu.

Hlavný fotoaparát má rovnaké 13-megapixelové rozlíšenie, ale naša recenzia ukázala, že snímky z neho sú len priemerné. Nepresvedčili nás najmä nočné fotky. Upozorňujeme aj na slabší grafický čip, ktorý môže mať problémy s najnovšími hrami.

Výhodou Xiaomi je podpora dvoch SIM kariet. V slovenských obchodoch sme jeho konkurenta našli iba v single SIM verzii.

Na internete si dajte veľký pozor a pátrajte po Global verzii Redmi Note 4. Iba tá totiž podporuje všetky u nás používané LTE pásma. Našli sme ju s 32-gigabajtovým vnútorným úložiskom za cenu tesne pod 250 eur. Mala by obsahovať slovenčinu.

Recenzia: Xiaomi Redmi Note 4 - veľký displej, veľká batéria

Čítačku odtlačkov majú oba prístroje. Na chrbte ju príliš síce príliš radi nemáme, ale niekomu takéto umiestnenie nevadí.

Z tohto duelu by sme si pravdepodobne vybrali Xiaomi, aj napriek slabšiemu fotoaparátu. Nalákal by nás dual SIM a výrazne silnejšia batéria. Určite však siahnite po global verzii telefónu s plnou dvojročnou zárukou u overeného obchodníka.

V tento cenovej kategórii je stále aktuálny náš predvianočný výber smartfónov do 260 eur. Tam sa redaktori Fony.sk zhodli na Lenove Moto G4 Plus. Vďaka veľmi slušnému fotoaparátu a silnej batérii môže ísť o eso, ktoré podľa nás duo Xiaomi vs. Huawei predčí.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 19.03.2017 - 18:58

+1 k Moto G4 Plus

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease20.03.2017 - 17:14 Trvalý odkaz

Noo tak to ano. Tá cena pekne klesla, našiel som aj za 256€. Dokonca 32GB Dual SIM verzia.

Peter Hunka20.03.2017 - 18:18 Trvalý odkaz

Jednoznačne Mate s z tychto troch.

Celá diskusia 6 príspevkov