Samsung Galaxy S8 má nahrávať 1000 fps videá

Fotoaparáty vlajkových lodí Samsungu vždy patrili k najlepším na trhu a inak by tomu nemalo byť ani pri očakávanej novinke Galaxy S8. Posledné informácie hovoria, že by mal nahrávať spomalené videá rýchlosťou až 1000 snímok za sekundu.

Už onedlho, presnejšie 29. marca 2017, spoznáme nové top modely Samsungu na tento rok. O hardvérovej výbave i dizajne nástupcov úspešnej dvojice Galaxy S7 a Galaxy S7 edge sa na internete špekuluje už dlho, a tak už dnes môžeme mať predstavu o tom, čo by mali ponúknuť.

Samsung doteraz patril k výrobcom, ktorí vo svojich telefónoch nepoužili duálny fotoaparát. Zmeniť by to mohli pripravované top modely. Hovorí sa o vylepšenom 12 Mpix snímači so schopnosťou nahrávať slow-motion videá s 1000 fps. Smartfónmi s touto možnosťou sú aj nedávno predstavené Sony Xperia XZs a Xperia XZ Premium, ktoré nahrávajú spomalené HD videá rýchlosťou 960 snímok za sekundu.

obr. Evan Blass @evleaks

Medzi ďalšie neoverené informácie patrí bezpečnostný prvok rozpoznávanie tvárí, ktorý má doplniť 3,7 Mpix RGB skener očnej dúhovky a snímač odtlačkov prstov. Na internete nájdeme množstvo uniknutých fotografií nových Galaxy radu S. Ukazujú na zmenený dizajn bez čítačky odtlačkov pod displejom a opäť dve veľkosti uhlopriečky: 5,8'' a 6,2'' s pomerom strán 18:9 (ako má LG G6).

Vo výbave by nemal chýbať nový procesor vlastnej výroby Exynos 9, na niektoré trhy príde dvojica s procesorom Qualcomm Snapdragon 835. Dúfame, že Samsung neupustí od vodeodolnej konštrukcie a slotu na pamäťové karty.

Na oficiálne predstavenie si musíme ešte pár dní počkať, zatiaľ nám musí stačiť prvé z odhaľovacích videí a web samsung.com/sk/unpacked, na ktorom sa môžete registrovať pre odber noviniek.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 17.03.2017 - 19:21

Sony 960fps/s Samsung 1000fps/s HTC 1060fps/s OnePlus 1200fps/s ...

ondrakomous17.03.2017 - 23:04 Trvalý odkaz

ze by konecne rok naslapanych masin? s8 bude brutalni, s brutalni cenovkou, budou padat rekordni castky a rekordni prodeje, sem zvedavaj, kam to az zajde, kolik jsou lide ochotni zaplatit.

Celá diskusia 2 príspevky