Prvý kontakt s Huawei P10 (video)

Jednou z najočakávanejších noviniek MWC 2017 bola nová vlajková loď Huawei P10. Nástupca populárneho modelu P9 prináša menší 5,1'' Full HD displej, tentoraz s čítačku odtlačkov priamo pod ním. Dvojica fotoaparátov ponúka podľa prvých skúšobných fotografií výborné výsledky. K predobjednávke P10 získate darček v hodnote 100 eur.

Oficiálny predaj Huawei P10 začína posledný deň tohto mesiaca a niektorí predajcovia už spustili predobjednávky. Na čo sa môžete tešiť?

Huawei P10 má podobný dizajn ako predchodca P9, konštrukcia je však ešte viac zaoblenejšia. Výraznou zmenou je premiestnenie čítačky odtlačkov zo zadnej strany pod displej. Možno aj preto sa jeho veľkosť zmenila na 5,1'', Full HD rozlíšenie ostalo. Vo vnútri beží Android 7.0 Nougat s novou verziou grafickej nadstavby EMUI 5.1. Telefón poháňa vlastný procesor HiSilicon Kirin 960 a 4 GB operačná pamäť.

Veľkým lákadlom novinky bude opäť duálny fotoaparát, na ktorého vývoji spolupracoval Huawei so známou firmou Leica. Telefón už v redakcii testujeme a prvé skúšobné snímky naznačujú, že záujemcovia o kvalitný fotoaparát nebudú sklamaní. Malou "ochutnávkou" môže byť nočná snímka zhotovená na statíve s použitím Nočného režimu.

Vylepšenia sa dočkala aj predná 8 Mpix kamera, ktorá by mala zachytiť až dvojnásobne viac svetla. Pribudol aj takzvaný adaptívny selfie režim vhodný pre spoločnú fotku väčšieho množstva ľudí. Viac informácií a podrobné špecifikácie sa dočítate v základnom infe. Nájdete tam aj živé fotografie mobilu. O tom, že Huawei P10 vzbudzuje veľký záujem svedčí aj vysoký počet zhliadnutí videa na našom You Tube kanáli.

Prvý kontakt:

Oficiálny predaj Huawei P10 sa začína 31. marca 2017 s odporúčanou cenovkou 599 eur. Na výber bude v čiernej, modrej, striebornej alebo zlatej farbe.

U vybraných predajcov môžete k predobjednávke získať darček v hodnote 110 eur - Huawei Gift Box. Balíček obsahuje autonabíjačku, rýchlonabíjaciu 10000 mAh externú nabíjačku, USB-C kábel, Tripod selfie tyč, micro USB (typ C) adaptér.

Diskusia k článku:

radka 13.03.2017 - 17:56

Dobry den.....je fakt pravda to co pisu na ceskej stranke Svet androida ze tento telefon nema oleofobnu vrstvu na displeji a preto sa nedoporucuje davat dolu foliu od vyrobcu. Nechce sa mi to verit, to by bolo zle, folie davam dolu ako prvu vec. Mozete mi to potvrdit alebo vyvratit? Dakujem

DoubleG13.03.2017 - 20:57 Trvalý odkaz

Osobne mam P9 a aj ked sa velmi nepisalo o tvrdenom skle a oleofobnej vrstve pri tomto telefone, tak sklo je prikladne tvrdene a ani otlacky nie su na nom vidiet. Porovnavam s Gorilla glass 3 z predchadzajuceho telefonu. Nemyslim si,ze P10 by mala byt v tomto krokom späť. Akonahle mi pride p10 pod ruku, otestujem a dam vediet.

ondrakomous14.03.2017 - 07:19 Trvalý odkaz

p9 mel gorillu 3, coz bylo v te dobe uz zastarale, protoze se delala gg 4, podstatne lepsi stejne tak rozliseni full hd bylo zastarale. p10 by mel mit gg5 odolne sklo, folii na displayi ma honor 6x, to byl dost trapas, protoze pod tou folii bylo normalni sklo z pullitru od piva.

Celá diskusia 3 príspevky