Samsung dokončil akvizíciu so spoločnosťou Harman

Akvizícia s firmou Harman, ktorá bola oznámená koncom minulého roka, je ukončená. Samsung investoval do kúpy špecialistu na audio systémy a automobilovú elektroniku osem miliárd amerických dolárov.

Všetky potrebné povolenia regulačných úradov a podmienky na uzavretie transakcie boli splnené. Podľa podmienok dohody dostanú akcionári spoločnosti Harman 112 USD za jednu akciu. Pôvodný odhad ukončenia akvizície bola polovica tohto roka.

O pripravovanom obchode, v ktorom plánoval Samsung kúpiť za 8 miliárd amerických dolárov spoločnosť Haraman, sme informovali v novembri minulého roka.

obr: harman.com

Samsung sa chce zamerať na najmä na automobilovú elektroniku, ktorú považuje za rýchlo rastúci trh s veľkým potenciálom. Okrem riešení do automobilov plánuje Samsung využiť skúsenosti firmy Harman aj v mobilných zariadeniach, virtuálnej realite a nositeľnom príslušenstve.

Po uzatvorení obchodu bude Harman naďalej fungovať samostatná dcérska spoločnosť pod súčasným vedením. S akciami firmy Harman sa prestane obchodovať pred otvorením trhu 13. marca 2017.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu