BlackBerry Aurora: dual SIM android pre Indonéziu

Na indonézskom trhu sa už čoskoro začne predávať prvé BlackBerry s podporou pre dve SIM karty. Cenovo dostupný smartfón ponúkne 5,5'' HD displej, 4 GB RAM a 3000 mAh batériu.

BlackBerry na svojom blogu uviedlo novinku vyrobenú v Indonézii pre Indonézanov. Ide o prvý dual SIM smartfón od BlackBerry. Podľa výrobcu používa množstvo obyvateľov dva telefóny, aby mohli oddeliť súkromné a pracovné záležitosti. BlackBerry ich chce odbremeniť a prináša dual SIM Aurora.

Vzhľadom na platové podmienky v Indonézii výrobca šetril na použitých komponentoch, a tak ponúka zariadenie bežnej strednej triedy s dostupnejšou cenovkou. Napriek tomu je cena Aurory pre Indonézana vyššia než je priemerný mesačný plat v krajine.

Novinka prináša 5,5-palcový HD displej (720 x 1280 b.), štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8917 s taktom 1,4 GHz, 4 GB operačnú pamäť RAM, 32 GB úložisko s možnosťou rozšírenia microSD kartami a novú verziu operačného systému Android 7.0 Nougat. Nebude chýbať známy bezpečnostný softvér BlackBerry DTEK a šikovný HUB. Hlavný fotoaparát ponúkne 13 Mpix snímač, predná kamera 8 Mpix rozlíšenie. Batéria dostala 3000 mAh kapacitu.

Cena BlackBerry Aurora je stanovená na 3 499 000 indonézskych rupií, čo je v prepočte približne 247 eur. Štart predaja je napalánovaný na tento mesiac.

(1 EUR = 14480,14 IDR, kurz NBS 9. 3. 2017)

Zdroj: blogs.blackberry.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu