Orange jednoduchšie - v hlavnej úlohe telefonovanie a správy

Šikovná mobilná aplikácia dokáže premeniť každý smartfón s OS Android na telefón s veľkými klávesami a jednoduchým ovládaním. Pomôže najmä seniorom a ľudom so slabým zrakom.

Obľuba tlačidlových telefónov je napriek značnému podielu smartfónov medzi používateľmi stále vysoká. Ich nevýhodou je slabá výbava, chýbajúca podpora rýchlej dátovej siete, Wi-Fi a fotoaparát s nízkym rozlíšením. Aplikácia Orange jednoduchšie pomôže skombinovať smartfón a tlačidlový telefón.

Pre seniorov môže byť ovládanie smartfónu náročné, klávesnica na dotykovom displeji je pre nich malá, a tak uprednostnia tlačidlové telefóny s veľkými klávesami. Napriek tomu, že by radi využívali aj moderné technológie a funkcie, ktoré im tlačidlový telefón nedokáže ponúknuť.

Riešením môže byť aplikácia Orange jednoduchšie. Pomáha odstrániť ťažkosti pri ovládaní dotykového displeja a zjednodušuje manipuláciu. Zameraná je hlavne na volania a SMS-ky, ale obsahuje aj špeciálne aplikácie s ľahkým ovládaním pre fotoaparát, galériu, budík či prisvietenie. Veľké ikony a klávesnica sú dobre čitateľné. Aplikácia sa dá nastaviť ako domáca obrazovka. Všetky ďalšie funkcie a nainštalovaný softvér spúšťajú používatelia priamo z menu.

Aplikácia obsahuje hmatovú odozvu. Po podržaní prsta na kontakte alebo akejkoľvek položke hlasový sprievodca prečíta, čo je tam napísané. Meno kontaktu, číslo, názov aplikácie a podobne. Po dotyku šípky späť sprievodca vždy povie, kam sa používateľ vráti. Z aplikácie sa späť na klasické zobrazenie dostanete použitím ikony Domov zo systému Android.

V nastavenicha si môžete zvoliť jeden zo siedmich farebných motívov, alebo si dať na pozadie vlastný obrázok. Upravovať sa dá i veľkosť textu a kontrast. V sekcii Aplikácie máte prístup k všetkému nainštalovanému softvéru, ktorý sa ale otvorí v klasickom zobrazení.

Aplikácia je bezplatne dostupná v Google Play. Určená je pre zariadenia s operačným systémom Android 4.0 a vyšší.

Orange na aplikácii spolupracoval s českým start-upom Koala Phone.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu