O2 spustilo digitálne podpisovanie dokumentov u kuriéra

U kuriéra, korý vám privezie domov dokumenty k objednanej služne alebo zariadeniu, už nebudete musieť podpisovať množstvo papierových dokumentov. Stačí jeden podpis na tablet.

O2 spolu s kuriérskou spoločnosťou Slovak Parcel Service/InTime odštartovalo prevádzku systému vlastnoručného elektronického biometrického podpisovania zmlúv doručovaných zákazníkom až domov. V súčasnosti má kuriérska spoločnosť 100 kuriérov vybavených touto technológiou. Počas nasledujúcich dvoch mesiacov budú novinkou vybavení všetci jej kuriéri na celom Slovensku.

Vďaka biometrickému podpisovaniu môžu byť služby, či telefón, ktorý si objednáte cez e-shop operátora doručené už do jedného dňa. Bez nutnosti podpisovania hŕby papierových dokumentov. Tú dostane vopred na svoju e-mailovú adresu, ale môžete si ju prekontrolovať aj u kuriéra na tablete. Tam ju aj dotykovým perom podpíšete. Podpísaný elektronický originál zmluvy dostanete e-mailom a žiadosť je okamžite spracovaná v systémoch O2.

Biometrický podpis zaviedlo O2 na svojich predajniach ako prvý z operátorov ešte vo februári 2012. Je to forma elektronického podpisu, pričom hlavným rozdielom oproti štandardnému elektronickému podpisu je zber biometrických dát zo samotného podpisu.

Súčasťou každého elektronického dokumentu je niekoľko parametrov podpisu, ktoré sú pre danú osobu jedinečné. Používané pero a podložka snímajú až 12 rôznych vlastností podpisu, ako napríklad sklon, tlak a rýchlosť.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu