Instagram umožňuje zdielanie až 10 fotografií a videí v jednom príspevku

Populárna aplikácia dostala v poslednej aktualizácii významnú novinku. Zverejnený príspevok sa už nemusí obmedzovať len na jednu fotografiu alebo video. Teraz ich môžete v jednom poste skombinovať až desať.

Na smartfóny s operačným systémom Android a iOS prišla s poslednou aktualizáciou Instagramu na verziu 10.9 možnosť vložiť do jedného postu viac fotografií a videí naraz. Už nemusíte mať obavy zo zahltenia časovej osi vašich priateľov a sledovateľov množstvo príspevkov.

Teraz sa vľavo dole zobrazí ikona, ktorá vám umožní vybrať z galérie vášho mobilu až desať snímok alebo videí. Poradie zobrazovaných fotografií či videí môžete počas úpravy pred odoslaním ešte zmeniť.

Tak ako ste boli zvyknutí, stále môžete každú fotografiu upraviť niektorým z filtrov. Formát fotografií vo vytvorenom albume je štvorcový v pomere 1:1. S rovnakým formátom Instagram začínal. Neskôr pribudla možnosť zverejňovať snímky a videá aj na výšku alebo v širokouhlom režime.

Album s viacerými snímkami spoznáte podľa ikony dvoch prekrývajúcich sa štvorcov na úvodnej fotografii. Po rozkliknutí sa vám zobrazí kompletný obsah albumu. Aktualizácia verzie 10.9 je dostupná pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS.

Napriek tomu, že aktualizácia, ktorá došla na redakčný iPhone už včera, upozorňovala na novinku vytvárania albumov s viacerými fotografiami, funkcia stále nie je dostupná. V popise je oznámenie, že jej globálne sprístupnenie príde v nasledujúcich niekoľkých týždňoch.

Diskusia k článku:

Luke2 01.05.2017 - 16:12

V akom formáte je možné pridávať videá na instagram. Pripadne aká by mala byť maximálna veľkosť videa? Párkrát som už skúšal pridať video a vôbec mi to nešlo. Ďakujem za odpoveď

Celá diskusia 1 príspevok